Rămâi conectat

Societate

Spaţiile Ryma din cetatea Alba Iuliei pe placul Caţavencilor

Alexandra Mates

Publicat

în

Spaţiile Ryma din Cetatea Alba Carolina sunt lăudate de „Caţavencii” într-un articol recent.

„Unul dintre locurile alea care te fac să zici că Alba Iulia nu-i un alt oraş unde visele tinerilor vin să moară e galeriile RYMA, un centru cultural amenajat în jurul unei intrări în cetate.”  Pe 10 august, catavencii.ro scriau într-un articol „Ryma şi pedeapsă” că „ardelenii ştiu să facă lucruri mişto şi în oraşe mici, nu numai în urbe mari precum Cluj-Napoca şi Sibiu”.

Iată cum descriu Caţavencii Spaţiile Ryma: „spaţiul este folosit pentru expoziţii, concerte, tabere de creaţie şi absolut orice îi trece prin gând unui ONG cultural. Seara însă, clubul lor din curtea interioară e un loc foarte mişto de băut şi de multe ori ai şi ocazia să vezi o piesă de teatru, un concert sau un show de stand-up.”

  • Merită să te opreşti în Alba Iulia

„Şi chiar de n-ar fi toate activităţile astea, pur şi simplu senzaţia de a bea o bere între zidurile cetăţii merită cei câţiva lei şi oprirea pe acolo dacă treci prin Alba Iulia,” spun Caţavencii.

Aceştia au mai menţionat că marfa din Spaţiile Ryma e „Ieftinache în ultimul hal” iar  „în principiu, lumea care dă pe acolo e tineretul din Alba care a luat Bac-ul şi presupun că şi mulţi studenţi reveniţi de pe la facultăţi în vacanţă.”

„CAŢAVENCII este cel mai tânăr şi-n acelaşi timp, cel mai important săptămânal de satiră din România.
Fondată în iunie 2011 de către echipa editorială care provine 100% din fosta redacţie a Academiei Caţavencu, revista aduce un suflu nou pe piaţa publicaţiilor similare.

CAŢAVENCII este revista celor care gândesc, au simţul umorului, nu înghit pe nerăsuflate tot ce li se dă, care vor să schimbe lucrurile sau măcar sunt dispuşi să ducă o luptă de rezistenţă minimă contra prostiei.

Revista îşi pune cititorii pe gânduri, oferindu-le o altă perspectivă în a privi şi înţelege lucrurile şi face asta prin umorul de calitate şi ironia subtilă.”

Caţavencii lui Doru Buşcu s-au desprins de trustul lui Dinu Patriciu, după un an în grupul Adevărul. Noii proprietari ai revistei de satiră sunt Doru Buşcu şi Mircea Dinescu. Contactat de Paginademedia.ro, poetul Mircea Dinescu a confirmat mutarea şi a declarat că în plan sunt şi un cotidian, dar şi o televiziune.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Monden-Clubbing

Truck Tuning Art 2024: The PuzZles vor da glas Cetății Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Truck Tuning Art 2024: The PuzZles vor da glas Cetății Alba Carolina În perioada 2-4 august 2024 în Cetatea Alba Carolina din municipiul Alba Iulia va fi sărbătoare. The PuzZles vor da glas unuia dintre cele mai așteptate evenimente ale anului, Truck Tuning Art 2024. Citește și: Truck Tuning Art 2024: Sute de litri de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea