Ansamblul folcloric al comunei Cut a reprezentat judeţul Alba la Marele Festival de Folclor al Românilor, din Serbia
Cea de-a 52-a ediţie a Marelui Festival de Folclor al Românilor s-a desfăşurat în perioada 23-26 august 2012, în localitatea Torac din Voivodina – Serbia. Această manifestare este cea mai prestigioasă manifestare cultural-artistică a românilor din Serbia, care adună în fiecare an iubitorii de folclor românesc din toate localităţile cu suflare românească din Voivodina – Serbia dar şi oaspeţi din alte comunităţi româneşti din străinătate sau din România.
Pentru prima dată, în acest an, în urma unui parteneriat de schimburi culturale încheiat în luna decembrie 2011 la Alba Iulia între reprezentanţii Voivodinei şi cei ai Consiliului Judeţean Alba, judeţul Alba a fost reprezentat la acest prestigios festival de Ansamblul Folcloric al comunei Cut, care a susţinut în seara zilei de 25 august un program de obiceiuri, cântece şi dansuri tradiţionale româneşti de excepţie. Ansamblul Folcloric din Cut a luat fiinţă abia în anul 2010 şi este coordonat artistic de preotul paroh din Cut, Adrian Nistor şi de prof. Daniela Floroian, dir. adj la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.
Din delegaţia oficială care a însoţit ansamblul la Torac au făcut parte viceprimarul comunei Cut, Sorin Bâscă şi consilierii locali Ioan Dinea şi Liviu Vlad.
Organizatorii Marelui Festival Folcloric al Românilor din Voivodina sunt Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina şi Asociaţia pentru Artă şi Cultură Românească „Vichentie Petrovici-Bocăluţ”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
VIDEO | Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități
Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități 3 Decembrie marchează, pe întreg mapamondul, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilități. Este ziua în care fiecare dintre noi poate deveni mai conștient […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 5 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 9 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi