Rămâi conectat

Cultură Educație

Ansamblul folcloric al comunei Cut a reprezentat judeţul Alba la Marele Festival de Folclor al Românilor, din Serbia

Alexandra Mates

Publicat

în

Cea de-a 52-a ediţie a Marelui Festival de Folclor al Românilor s-a desfăşurat în perioada 23-26 august 2012, în localitatea Torac din Voivodina – Serbia. Această manifestare este cea mai prestigioasă manifestare cultural-artistică a românilor din Serbia, care adună în fiecare an iubitorii de folclor românesc din toate localităţile cu suflare românească din Voivodina – Serbia dar şi oaspeţi din alte comunităţi româneşti din străinătate sau din România.

Pentru prima dată, în acest an, în urma unui parteneriat de schimburi culturale încheiat în luna decembrie 2011 la Alba Iulia între reprezentanţii Voivodinei şi cei ai Consiliului Judeţean Alba,  judeţul Alba a fost reprezentat la acest prestigios festival de Ansamblul Folcloric al comunei Cut, care a susţinut în seara zilei de 25 august un program de obiceiuri,  cântece şi dansuri tradiţionale româneşti de excepţie. Ansamblul Folcloric din Cut a luat fiinţă abia în anul 2010 şi este coordonat artistic de preotul paroh din Cut,  Adrian Nistor şi de prof. Daniela Floroian, dir. adj la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Din delegaţia oficială care a însoţit ansamblul la Torac au făcut parte viceprimarul comunei Cut, Sorin Bâscă şi consilierii locali Ioan Dinea şi Liviu Vlad.

Organizatorii Marelui Festival Folcloric al Românilor din Voivodina sunt Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina şi Asociaţia pentru Artă şi Cultură Românească „Vichentie Petrovici-Bocăluţ”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea