Rămâi conectat

Curier Județean

Primari în fruntea voluntarilor la curăţenie şi împăduriri

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cei aproape 800 de tineri mobilizaţi în proiectul „Voluntar pentru Blaj” au colectat peste 8 tone de deşeuri într-o campanie organizată de Primăria Blaj, în parteneriat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Blaj-Alba. Acţiunea de ecologizare a fost realizată pe malurile celor două Târnave, în jurul lacului Chereteu, pe Dealul Crucii şi la Pădurea Cărbunar. De asemenea, s-au mai strâns gunoaie de la intrarea în localităţile componente Tiur, Mănărade şi Petrisat, dar şi de la intrarea în Blaj dinspre Valea Lungă, pe DN 14B. În mod organizat, alături de angajaţi ai administraţiei locale, în frunte cu primarul Gheorghe Rotar, la acţiune au participat elevi şi profesori de la Colegiul Naţional „I.M. Clain”, Grupurile Şcolare „Ştefan Manciulea” şi „Timotei Cipariu”, Liceul Teologic Greco-Catolic „Sf. Vasile cel Mare”, Şcolile „Toma Cocişiu”, „Petru Pavel Aron”, „I.M. Moldovan” şi „Simion Bărnuţiu”.
„Vreau să le mulţumesc în primul rând tuturor elevilor, profesorilor şi reprezentanţilor celorlalte instituţii responsabile de succesul acţiunii noastre. Consider că scopul nostru, de sensibilizare faţă de mediul în care trăim, a fost realizat şi promitem că această campanie nu va fi ultima pe care Primăria Blaj o va organiza”, a declarat primarul Gheorghe Rotar, care a anunţat că voluntarii blăjeni se pregătesc acum să planteze şi 1.000 de  puieţi de copaci.
lAiudenii au plantat puieţi şi au ecologizat spaţiile verzi din faţa caselor
Acţiunea de împădurire organizată la Ciumbrud de către Primăria Aiud a fost dusă la bun sfârşit mulţumită celor aproape 200 de elevi, pensionari, funcţionari din administraţia publică locală, în frunte cu primarul Horaţiu Josan şi membri ai PNL, care timp de o săptămână au populat cu pini negri un hectar de teren, contribuind semnificativ la reducerea pericolului alunecărilor de teren din zonă. Deşi iniţial Ocolul Silvic Aiud pusese la dispoziţie 1.000 de puieţi, numărul lor a fost suplimentat până la 4.000 de bucăţi, datorită numărului mare de voluntari care au dorit să participe la acţiunea primăriei.
„Le mulţumesc celor care au venit alături de noi şi în această acţiune, pentru că, fără ajutorul lor, împădurirea ar fi durat mult mai mult. Pe lângă faptul că au fost foarte mulţi cei care au muncit alături de noi la Ciumbrud, nu pot să nu îi felicit în mod public pe toţi aiudenii care au ieşit în faţa blocului sau a casei ca să amenajeze spaţiile verzi. E bine că unele obiceiuri sănătoase se mai păstrează încă şi în felul acesta se face o demonstraţie concretă a faptului că mulţi aiudeni colaborează cu autorităţile şi au deschidere spre implicare în viaţa comunităţii”, a spus primarul Horaţiu Josan.
La Aiud, „Luna Plantării Arborilori” se va încheia oficial cu o acţiune de ecologizare a pădurii de pe Valea Lupului, la care vor participa două clase de elevi de la Şcoala „Axente-Sever”, care vor colecta selectiv deşeurile.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Obiceiuri de Crăciun din perioada interbelică din Sebeş, descrise într-o scrisoare a unui copil de clasa a III-a

Alexandra Mates

Publicat

în

Obiceiuri de Crăciun din perioada interbelică din Sebeş, descrise într-o scrisoare a unui copil de clasa a III-a Sărbătorim Crăciunul diferit faţă de cum îl sărbătoreau strămoşii noştri. Dacă acum sărbătorile de iarnă înseamnă forfotă în magazine, agitaţie şi cozi interminabile, care au furat din misterul de odinioară, mai demult Naşterea Domnului era sărbătorită prin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea