Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

ASTĂZI: Termen în dosarul ”Pomponio”. ÎCCJ a decis că Ioan Mihail Sârbu poate pleca în Germania

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe lista de ședințe a Curții de Apel Alba Iulia se află astăzi ”Dosarul Pomponio”, în care, printre inculpați se află și patru angajaţi ai DGFP Alba – Ioan Dobra, Dorin Conţan, Dănuț Ispas şi Ioan Mihail Sârbu.

Aceștia sunt acuzaţi în principal de ”constituirea, aderarea sau sprijinirea unui grup infracţional nestructurat, cu o existenţă în timp, care acţionează coordonat şi specializat în ce priveşte membrii grupării, în scopul săvârşirii unor infracţiuni grave de evaziune fiscală”. În sarcina funcţionarilor publici cu atribuţii de control, angajaţi ai D.G.F.P. Alba trimişi în judecată în acest dosar s-au mai reţinut săvârşirea infracţiunilor de favorizarea a infractorului şi omisiunea sesizării organelor judiciare, conflict de interese, fals în declaraţii şi complicitate la evaziune fiscală.

*Ioan Mihail Sârbu pleacă în Germania, în interes de serviciu

La termenul intermediar din data de 26 iulie a.c. Curtea de Apel Alba Iulia a încuviinţat deplasarea inculpatului Ioan Mihail Sârbu în Germania, în perioada 20.08.2012- 02.09.2012. Recursul declarat de DIICOT Alba Iulia la Înalta Curte de Casație și Justiție a fost respins ca nefundat, astfel că inculpatul poate părăsi țara.

”Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casație si Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizata și Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia împotriva încheierii din 26 iulie 2012 a Curții de Apel Alba Iulia – Secția Penală, pronunțată în dosarul nr.960/57/2011, privind pe inculpatul Sârbu Mihail Ioan. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat, în suma 100 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiției. Definitivă”, se arată în soluția publicată de ÎCCJ pe pagina de internet a instanței.

Reamintim că Ioan Dobra, fostul director adjunct al DGFP Alba, Dorin Conţan, fost şef de serviciu și inspectorii fiscali Mihail Sârbu şi Dănuţ Ispas au fost eliberați în luna mai a.c., la un an de la arestare și sunt judecaţi în continuare în stare de libertate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Superstiții, obiceiuri și tradiții în Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare – credincioșii se pregătesc să primească lumina Învierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții, obiceiuri și tradiții în Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare – credincioșii se pregătesc să primească lumina Învierii Cele mai vechi superstiții, obiceiuri și tradiții în Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare, din lumea satului românesc. Este săptămâna când credincioșii se pregătesc să primească lumina Învierii, este săptămâna presărată cu frumoase rânduieli şi obiceiuri străvechi, care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea