E oficial! Facebook îţi monitorizează conversaţiile private
Facebook scanează conversaţiile private pentru a sesiza poliţia despre comportamente ce trezesc suspiciuni, semnalează Agenţia britanică de presă Reuters, care prezintă cazul unui bărbat oprit de poliţişti şi audiat în legătură cu o conversaţie a doua zi după ce a avusese o conversaţie cu o minoră prin intermediul reţelei sociale.
În data de 9 martie a.c., un bărbat de 30 de ani a propus o întâlnire unei adolescente de 13 ani după ce aceasta ar fi ieşit de la cursuri. Conversaţia a fost scanată automat de un program informatic şi apoi semnalată echipei Facebook, care au sesizat poliţia.
Tehnologia folosită de reţeaua socială urmăreşte cuvinte cheie, termeni suspecţi, folosindu-se eventual pentru a face acest lucru de înregistrări ale unor conversaţii avute anterior de pedofili. Acest soft al Facebook urmăreşte de asemenea diferenţele de vârstă dintre partenerii de conversaţii şi dacă relaţia lor este una stabilă.
Potrivit cotidianului francez “Le Monde”, pe pagina consacrată relaţiei cu autorităţile, Facebook explică “că poate fi pus în situaţia de a oferi informaţii când reprezentanţii reţelei de socializare estimează că acest lucru este necesar pentru a împiedica fraude sau orice alte activităţi ilicite, pentru prevenirea unui prejudiciu corporal iminent sau protejarea intereselor companiei şi a utilizatorilor în faţa unor persoane care nu respectă “Declaraţia privind drepturile şi responsabilităţile” a Facebook.
Site-ul de ştiri Mashable aminteşte că doar în luna aprilie a.c., Facebook comunicase poliţiei din Boston identităţile şi conţinutul postărilor/mesajelor unui bărbat suspectat de crimă.
Detaliile despre sistemul de monitorizare Facebook vin în urma unui interviu pe care şeful Departamentului de Securitate, Joe Sullivan l-a dat Agenţiei Reuters. Cel puţin un pedofil (child predator) a fost trimis în judecată pe baza probelor oferite de sistemul Facebook de scanare a conversaţiilor, potrivit unui raport Reuters.
Când i-a fost cerută o explicaţie, Facebook a repetat doar remarcile făcute de Joe Sullivan la Reuters: “Niciodată nu am vrut să instituim un mediu în care angajaţii noştri să caute prin conversaţiile private ale utilizatorilor noştri, deci este foarte important pentru noi faptul că folosim în acest sens tehnologia, care are o rată de eroare fals/pozitiv foarte scăzută.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Marius Bațu, fost membru al legendarei Pasărea Colibrii, a trecut la cele veșnice: „Un artist deosebit, o voce minunată”
Marius Bațu, fost membru al legendarei Pasărea Colibrii, a trecut la cele veșnice: „Un artist deosebit, o voce minunată” Zi neagră în lumea muzicală din România. Marius Bațu, un artist deosebit cu o voce minunată, fost membru al legendarei Pasărea Colibrii, a trecut la cele veșnice. Anunțul decesului a fost făcut de Nicu Alifantis. Citește […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Sportacum 3 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918