Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Dosare penale pentru doi șoferi prinși “morți de beți” la volan

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primul conducător auto prins ieri după-amiază, de poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Unirea, pe Drumul Naţional, avea o alcolemie de de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. C.F.C., de 40 ani din Cluj Napoca a fost oprit pentru control  în timp ce conducea o autotutilitară.

Potrivit IPJ Alba, în timpul verificării documentelor persoanele şi ale autovehiculului, poliţiştii s-au sesizat că bărbatul, conducător auto, emana miros de alcool fapt pentru care au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, care a emis o valoare de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În vederea stabilirii alcoolemiei pe care conducătorul auto o avea în sânge în momentul opririi pentru control poliţiştii au luat măsura conducerii acestuia la Spitalul municipal Aiud, unde i-au fost recoltate 2 probe biologice de sânge la interval de o oră.

În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal în care faţă de C.F.C.,  se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 gr./l alcool pur în sânge”, faptă prevăzută de art.87, alin.1, din O.U.G.195/2002-rep.

    Tot vineri, la ora 21. 50,  Poliţia Municipiului Aiud a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulatie care , din fericire, nu s-a soldat cu victime omenești

În urma sesizării poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au constat că N.D.D. de 40 ani din comuna Hopârta, judeţul Alba, în timp ce conducea autoturismul pe directia de mers Aiud – Hopârta, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, iar într-o curbă a pierdut controlul direcţiei intrând cu autovehiculul pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar din sensul opus. În urma accidentului nu au fost victime.

 Conducătorul auto a fost testat de către poliţişti cu aparatul etilotest, care a emis o valoare de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care N.D.D.  a fost condus la Spitalul municipal Aiud unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul comiterii infractiunii de ,,Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g./l alcool pur în sânge”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87 alin. 1, din O.U.G. 195/ 2002 Republicată.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea