Rămâi conectat

Sport

Medalie de bronz pentru boxerul Gavril Pleş

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

BC „Nicolae Linca” Alba Iulia a avut din motive financiare, un unic reprezentant la Brăila, unde s-a disputat Cupa României la box pentru juniori. La prima întrecere oficială din 2011 pentru clubul din Cetatea Marii Uniri, pugilistul Gavril Pleş (15 ani) a cucerit medalia de bronz în limitele categoriei 54 kilograme. Elev al Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia, acesta este originar din comuna Berghin şi mai are doi fraţi, Ioan (14 ani) şi Ştefan (13 ani), care învaţă tainele pugilismului tot sub îndrumarea antrenorului Nicolae Paştiu. Gavril Pleş a mai fost medaliat anul trecut, cu argint, la Concursul Naţional de toamnă. „Elevul meu a boxat răcit, dar şi aşa s-a aflat aproape de accederea în finală. A pierdut în penultimul act, după un meci strâns, împotriva lui Mustafa Emra de la Farul Constanţa, campion în 2010 la 57 kilograme”, a declarat Nicolae Paştiu.
Lăudabilă performanţa clubului albaiulian în condiţiile în care deplasarea la întrecere s-a făcut cu bani luaţi împrumut şi, din lipsa fondurilor, BC „Nicolae Linca” a ratat prezenţa la Cupa României pentru tineret şi nu va participa nici la Cupa României pentru seniori, la Iaşi, la finele acestei luni! „Poate că rezultatul sensibilizează pe cineva din judeţul Alba. Nu suntem sprijiniţi deloc de nimeni şi nu-i firesc. N-am nimic cu alte ramuri sportive, însă este regretabil să fim lăsaţi de izbelişte în condiţiile în care boxul a avut atâtea performanţe în ultimele două decenii. Aşteptăm ca totuşi cineva să se aplece spre noi şi măcar să fie terminată sala de antrenament, pentru a putea să ne pregătim la un nivel acceptabil”, a comentat extrem de amărât, antrenorul emerit Nicolae Paştiu. Se cuvine menţionat în acest context sprijinul venit din partea primăriei şi Consiliului local Berghin, alături de firma SC Livio Dario Alba Iulia, ce au contribuit cu echipament şi au susţinut efectuarea transportului la întrecerea de la Brăila.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Zlătneanul Andrei Mărginean, în Liga 1, la Dinamo

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zlătneanul Andrei Mărginean, în Liga 1, la Dinamo Mijlocașul central Andrei Mărginean (23 de ani), originar din Zlatna este noul fotbalist al prim-divizionarei Dinamo București.  Andrei Mărginean aparține de clubul italian Sassuolo și va juca în sezonul 2024-2025 pentru Dinamo. Potrivit gsp.ro, „câinii” au si o opțiune de transfer definitiv. Aceasta poate ajunge la un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea