Primarul lucrează pentru oameni şi din respect pentru ei nu-i lasă să fie intoxicaţi cu minciuni
Referitor la articolul apărut în ziarul Unirea, „La Roşia Montană, autorităţile sfidează strămoşii moţilor, dar şi locuitorii din zonă” fac următoarele precizări.
În data de 21 martie a.c., orele 16:00, a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Roşia Montană pe luna martie. Printre proiectele de pe ordinea de zi s-au aflat şi două propuneri la care se face referire în materialul publicat. Acestea sunt legate de rezolvarea problemelor cetăţenilor din comună care sunt proprietari pe casele construite cu ani în urmă, însă terenul aferent construcţiei este proprietatea statului român, adică comuna Roşia Montană. Menţionez că în această situaţie au fost şi sunt mai mulţi cetăţeni ai comunei Roşia Montană, nu doar cele două persoane amintite, respectiv fratele meu şi viceprimarul comunei.
Pentru a intra în legalitate, vom face demersurile necesare ca terenurile de sub case să fie cumpărate de la primărie şi întabulate pe proprietari.
SC Maranata SRL, firma fratelui meu, la reclamaţiile fostului primar, Virgil Nariţa a primit o somaţie cum că ar folosi o suprafaţă de 5.000 mp. Acest lucru nu este adevărat, suprafaţa reală fiind de 490 mp şi reprezintă terenul aferent construcţiilor şi zona de intrare. Administratorul firmei a făcut nenumărate demersuri pentru a intra în legalitate cu acest teren, însă nu i-au fost rezolvate în mandatul domnului Virgil Nariţa. Maranata SRL asigură locuri de muncă pentru circa 25 de persoane şi mi se pare normal să fie sprijinită de autorităţi. Ba mai mult, de câte ori a fost solicitată să susţină financiar anumite manifestări din comună, a răspuns pozitiv. Aş vrea să dau un exemplu. Virgil Nariţa spunea în fiecare an localnicilor şi în presă că el dă pâinea pentru Paşte la biserici. Ca să ştie toată lumea, pâinea o lua gratuit de la brutăria fratelui meu. În ceea ce-l priveşte pe viceprimarul comunei, este vorba de o suprafaţă de 42 mp, adică terenul aferent unei extinderi făcute la locuinţa lui din Roşia Montană, notificată cu ani în urmă.
În ambele situaţii, demersurile făcute în şedinţa de Consiliu Local erau pentru intrarea în legalitate şi nu aşa cum spune Virgil Nariţa, pentru însuşirea ilegală a acestora. Această procedură este prevăzută de legislaţia în vigoare şi se aplică peste tot în România unde există asemenea situaţii, nu este inventată de primarul de la Roşia Montană.
Asemenea proceduri vor fi făcute pentru toţi localnicii care se află în această situaţie. Pentru luna aprilie avem deja solicitări de la alte 5 persoane care doresc să-şi clarifice situaţia terenurilor aferente construcţiilor, pentru a intra în legalitate. Menţionez că aceşti oameni au solicitat şi pe vremea lui Virgil Nariţa acest lucru, dar nimeni nu le-a rezolvat problema. Acesta este respectul purtat de fostul primar Virgil Nariţa strămoşilor şi localnicilor din Roşia Montană – în loc să-i sprijine, îi ignoră.
Rog chiar eu organele în drept să verifice ce am făcut şi cum administrez problemele comunei. În ceea ce-l priveşte pe Virgil Nariţa, cred că organele abilitate ar trebui să se autosesizeze în privinţa activităţii acestuia de când era primar. Dau un exemplu, Casa Socială făcută cu 13 miliarde de lei vechi din bugetul local, fără autorizaţie, fără utilităţi (apă, canalizare etc.) pentru care ulterior a trebuit să alocăm alţi bani de la buget ca să o facem utilizabilă. Ar mai fi multe asemenea exemple de dat.
Cred că respectul oamenilor din comună l-am câştigat şi îl voi câştiga în continuare pentru ceea ce fac pentru ei şi simt acest lucru de fiecare dată când mă întâlnesc cu cetăţenii. Tocmai pentru că respect localnicii din comuna Roşia Montană m-am simţit dator să dau aceste explicaţii şi să nu-i las să fie intoxicaţi cu minciunile spuse de fostul primar, Virgil Nariţa. Probabil că dânsul nu acceptă nici acum ideea că nu eşti ales primar pe viaţă, că nu moşteneşti această funcţie şi că oamenii îl aleg pe cel mai bun ca să-i reprezinte.
Promit să respect în continuare locuitorii, să îi informez de fiecare dată despre modul în care se cheltuie banul public şi despre cum administrez destinele comunei.
Cu respect pentru localnici,
Eugen FURDUI, primarul comunei Roşia Montană
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia
MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia Marți, 26 noiembrie 2024, de la ora 19.00, sunteți invitați la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, la spectacolul Domnul de Pourceaugnac, după Moliere, o comedie clasică din repertoriul SKEPSIS. Domnul de Pourceugnac este un […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum o zi
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii