Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

7 februarie: Ziua Internațională a Cititului Împreună la Ocna Mureș. Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba prezentă în mijlocul elevilor din oraș: Sesiuni de lectură și momente artistice, la Casa de Cultură „Ion Sângereanu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

7 februarie: Ziua Internațională a Cititului Împreună la Ocna Mureș. Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba prezentă în mijlocul elevilor din oraș: Sesiuni de lectură și momente artistice, la Casa de Cultură „Ion Sângereanu”

Citește și: 5-8 februarie: ”Citim împreună!” – Ateliere de lectură inedite, dedicate Zilei Internaționale a Cititului Împreună, la Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș

Unele studii arată că atunci când unui copil i se citește des, părțile creierului lui care se ocupă cu înțelegerea și imaginația sunt foarte active. În comparație cu privitul la TV, cititul îi ajută pe copii să asculte, să acorde atenție și să se concentreze.

Acestea și multe alte beneficii ale cititului cu voce tare au făcut ca în anul 2010, asociația LitWorld să inițieze campania Ziua Internațională a Cititului Împreună prin care să promoveze beneficiile lecturii dar și bucuria și frumusețea cititului împreună. Ziua Internațională a Cititului Împreună se desfășoară anual, de regulă în luna februarie.

În anul 2024, ziua de 7 februarie a fost aleasă la nivel mondial, pentru desfășurarea acestei campanii.

Miercuri, 7 februarie 2024, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, împreună cu partenerii din Ocna Mureș – Primăria Orașului Ocna Mureș, Casa de Cultură „Ion Sângereanu” și Biblioteca Liceului Tehnologic din localitate – marchează Ziua Internațională a Cititului Împreună prin sesiuni de lectură și momente artistice ce se vor desfășura la Casa de Cultură „Ion Sângereanu”, începând cu ora 14:00.

Cu acest prilej, elevii de la Liceul Tehnologic din Ocna Mureș și alți copii din localitate, vor citi împreună cu bibliotecarele Luminița Bugan de la Liceul Tehnologic din Ocna Mureș, cu managerul Silvan Stâncel și bibliotecarele Daniela Floroian și Roxana Dad de la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și cu Liana Stoica, directoarea Casei de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș. Momentele de lectură vor fi înfrumusețate de două momente artistice ce le au ca protagoniste pe elevele Diana Popa și Sofia Crișan. Toți cei prezenți la eveniment se vor alătură milioanelor de oameni de pe întregul glob care sărbătoresc Ziua Internațională a Cititului Împreună.

„În spatele fiecărui om cult stă un cititor pasionat care a fost de timpuriu îndrumat înspre lumea minunată a cărților de către părinți, cadre didactice, bibliotecari sau toți împreună. De Ziua Internațională a Cititului Împreună ne-am dorit să oferim elevilor din Ocna Mureș o altfel de experiență de lectură, să explorăm împreună lumea eroilor din cărțile citite și, mai ales, să creionăm abilități de lectură dirijată care să rămână în timp.

E primul an în care colaborăm cu instituțiile din Ocna Mureș la acest eveniment și ne-am propus să îl continuăm și în anii care vor urma.” a declarat Silvan Stâncel, manager la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ofițerul de jandarmi Daniel Narița, noul președinte al Filialei Alba a ANCMRR din MAI

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ofițerul de jandarmi Daniel Narița, noul președinte al Filialei Alba a ANCMRR din MAI Pensiunea Negrea din Ighiu a găzduit zilele trecute Conferința Județeană a Filialei „Avram Iancu” Alba a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, printre punctele aflate pe ordinea de zi numărându-se alegerea noii conduceri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea