Rămâi conectat

Curier Județean

29 iunie – 1 iulie 2018: “Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare-Cugir ”, ediția a VII-a. Spectacol folcloric, paradă a portului popular, jocuri sportive tradiţionale şi foc de tabără în Poiana cu Goruni din Vinerea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Poiana cu Goruni – localitatea Vinerea, ansambluri şi interpreţi din ţară se vor reuni în perioada 29 iunie – 1 iulie, încercând şi în acest an să dea continuitate  unor datini şi tradiţii, dansuri şi cântece străvechi.

Organizatorii, Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură din Cugir promit un evenimen plin de culoare şi diversitate, chemându-i pe cugirene și nu numai  să admire parada folclorică de vineri, 29 iunie, de la ora 19.00, când pe Bulevardul Alexandru Sahia se vor desfăşura ateliere de dans, la care vor fi prezente ansamburile foclorice invitate la eveniment.

Ziua de sâmbătă ( Poiana cu Goruni) va debuta începând cu ora 10:00.cu mai multe întreceri sportive tradiţionale, iar de la ora 17:00 cu ateliere de dans și spectacol folcloric – Fanfara Casei de Cultură, Fanfara ,,Transilvania” – Junior, ateliere de dansuri.   De la ora 19:30 – Recital Adriana și Mariana Anghel, Trupa Arhaic, Happy Hippie, Grupul Aprentis, Millenium C, The Beat, iar la final foc de tabără.

Ultima zi, şi cea mai bogată a Festivalului Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare Vinerea – Cugir, va debuta cu parada portului popular (ora 11:00) la care vor lua parte ansamblurile invitate.  De la ora 14: 00 vor prezenta recitaluri: Tulnicăresele Avram Iancu, Fii satului – Romos, Fluierașii – Șugag, Călușarii Romos, Sălășana – Sălașul de Sus – Hunedoara, Fii Pianului – Pianu, Cizerana – Cizer – Sălaj, Efthimos – Brașov, Izvorașul Turenilor – Cluj, Ansamblul Siretul – Siret, Școala de Dans Irlandez STEYsha București,  Câmpul Pâinii Vinerea,  Grupul vocal folkloric ,,Mlădițe Cugirene”, Ioan Dordoi, Flaviu Cristea și Adrian Țiboc, DESPERADO.

Pe această perioadă, la corturile şi căsuţele de lemn din zonă vor putea fi admirate produse populare, în cadrul târgului Meşterilor Populari. Nu vor lipsi chioșcurile cu dulciuri și răcoritoare, dar nici grătarele cu mici sau originala tocăniță, specialitatea bucătarilor din Vinerea. Pe parcursul evenimentului, sunt mobilizate în zonă echipaje de la Poliţia Oraşului Cugir, Jandarmerie, Poliţia Locală, precum şi pompierii de la SVSU. O salvare şi o echipă de asistenţi sunt pregătite să ofere asistenţă medicală în caz de nevoie. Festivalul National de Dansuri si Traditii Populare Vinerea, Cugir a fost finantat din fonduri europene, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Proiectul a luat sfărşit în anul 2015, astfel că, ediţiile următoare au fost  organizate de către Primăria, Consiliul Local şi Casa de Cultură Cugir, din fonduri de la bugetul local.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea