Rămâi conectat

Actualitate

27 octombrie 2019: „Mureș pe marginea ta” – tinerii interpreți invitați să se înscrie la cel mai vechi festival de folclor din Transilvania

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tinerii interpreți de folclor din întreaga țară sunt invitați în această perioadă să se înscrie la cel mai vechi festival de folclor din Transilvania – Festivalul – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular „Mureș pe marginea ta” Ocna Mureș. Festivalul-concurs este organizat încă de la prima ediție în orașul Ocna Mureș și se mândrește cu laureați care de-a lungul timpului au ajuns nume de referință în folclorul românesc. Înscrierile se desfășoară până în data de până 21 octombrie 2019, iar evenimentul va avea loc în acest an în 27 octombrie 2019.

Festivalul – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular „Mureș pe marginea ta”, cel mai vechi festival de folclor din Transilvania, a ajuns în acest an la cea de-a XXXII-a ediție și are ca scop conservarea, promovarea și valorificarea patrimoniului cultural național material și imaterial, obiectivul principal fiind promovarea tinerilor interpreți de muzică vocală tradițională din România.

„Concursul se adresează interpreților de muzică vocală tradițională românească din diferitele zone etnofolclorice ale țării, cu vârsta cuprinsă între 15 și 32 de ani. Ne dorim ca acest concurs să fie o rampă de lansare pentru tinerele talente și ne mândrim cu laureați care de-a lungul timpului au ajuns nume de referință în folclorul românesc. Creșterea gradului de acces și de participare la cultură, promovarea diversității și prezervarea identității culturale, promovarea multiculturalismului, stimularea vieții culturale în cadrul comunității locale și apropierea acesteia de valorile culturii sunt de asemenea obiective pe care dorim să le atingem”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Potrivit regulamentului, concurenții vor interpreta două melodii reprezentative pentru zona etnofolclorică din care provin – prima melodie fără acompaniament orchestral, cu ritm parlando-rubato (doină, bocet, cântec bătrânesc, cântec propriu-zis) și cea de-a doua melodie, cu acompaniament, cu ritm giusto-silabic, aksac sau de dans. Fișele de înscriere, însoțite de partiturile muzicale/link-urile sau înregistrările audio, se pot trimite până cel târziu în data de 21 octombrie 2019, ora 16,00, pe adresa de email [email protected].

Festivalul – Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular „Mureș pe marginea ta” se va desfășura în 27 octombrie la Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș. Festivalul este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Primăria și Consiliul Local Ocna Mureș și Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș.

Comunicat de presă a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea