26-30 august: Tabăra militară pentru copii ”Armata – O școală altfel”, organizată de Batalionul 136 GENIU ”APULUM”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În perioada 26-30 august a.c. Batalionul 136 Geniu ”Apulum” va fi gazda Taberei militare pentru copii ”Armata – o școală altfel”.

Timp de o săptămână, 31 de elevi de gimnaziu din unități de învățământ din județul Prahova vor avea oportunitatea să parcurgă alături de instructori  teme de pregătire diversificate, cu scopul de a-i familiariza cu mediul militar și de a-i introduce în cunoașterea activităților zilnice care se desfășoară în batalion. Amintim doar câteva: deșteptarea, înviorarea,  echiparea și aranjarea paturilor, arborarea drapelului, raportul și inspecția de dimineață, teme de instrucție de front, ateliere tematice de prezentare tehnică și armament, prezentare de echipamente de cercetare de geniu sau orientare topografică.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Totodată, pe lângă activitățile cu specific militar, nu vor lipsi excursiile la diferite obiective turistice de pe plan local, vizite la muzee, drumeții, trasee aplicative, ateliere de creație, jocuri interactive, vizionare de filme istorice și lecturi.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Activitatea are ca obiective însuşirea unor cunoştinţe militare de bază, valorificarea calităţilor fizice şi psihice, dezvoltarea capacităţii de cooperare şi colaborare dar și promovarea imaginii Armatei României,  a profesiei militare în rândul elevilor din învăţămânul gimnazial.

Foto și text: Cpt. Iulian Gorun

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419