24 de persoane au finalizat cursul de apicultor la Camera Agricolă Alba.MIERCURI, întâlniri -demonstraţii practice la CÂMPENI cu deţinători de plantaţii de alun şi zmeur

Paul Voicu - Primar 2020

intalniri fermieri Camera Agricola AlbaTot mai mulţi cetăteni  din judetul Alba, şi nu numai, participă la cursurile de formare profesională  organizate de  către  Camera Agricolă Judeteană Alba. Recent, un număr de 24  persoane  au finalizat  prin examen  cursul  de calificare  în meseria de apicultor. Acesta s-a derulat pe o perioadă de trei luni şi s-a adresat  celor  interesaţi  să  dobândească  cunoştinţe  în domeniul creşterii albinelor şi să acceseze fonduri naţionale şi europene. Întâlnirile reprezentanţilor instituţiei cu fermierii continuă. Miercuri, 23 iulie 2014, vor avea loc întâlniri – demonstraţii practice la fermieri deţinători de plantaţii de alun şi zmeur la Câmpeni, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc întâlniri la Crăciunel, Ciuruleasa, Sebeş şi Poiana Vadului.

Săptămâna aceasta,  ing. Opruţa Ilie consilier la Camera Agricolă  Judeţeană Alba a avut  o întâlnire cu fermierii din comuna Întregalde pe probleme de ecocondiţionalitate, noutăţi în agricultură şi altele. Problemele fermierilor de aici au făcut referire la întârzierea  apariţiei proiectelor cu finanţare europeană pentru dezvoltarea fermelor mici, familiale şi la diferenţele ce apar  între identificarea făcută de fermier pe hartă  în blocul fizic  şi cea făcută  cu GPS-ul  la controlul în teren, fapt care duce la penalizarea  acestora,  constituind  una dintre  nemulţumirile lor .

ELIT

Campania de  popularizare şi informare a fermierilor şi populaţiei din mediul rural organizată  în judeţ de Camera Agricolă Judeteană Alba  continuă. În data de 23 iulie 2014,  în  oraşul  Câmpeni vor  avea loc întâlniri – demonstraţii practice  la  fermieri  deţinători  de  plantaţii de alun şi zmeur. Cei  interesaţi se pot întâlni cu reprezentanţii  Camerei  Agricole  la ora 11.00,  în faţa  Primăriei din Câmpeni.

Graficul întâlnirilor  pentru săptămâna  următoare este:
21 iulie, ora 10.00, la Primăria Crăciunel
22 iulie , ora 10.30, Primăria Ciuruleasa
23 iulie, ora 10.00, Primăria Sebeş
27 iulie, ora13.00, la Primăria Poiana Vadului.

Mihail David - 2020

Tematica:
– informaţii cu privire la prioritățile MADR privind politica de dezvoltare rurală 2014-2020  PNDR 2014-2020

– ecocondiţionalitatea – norme de aplicare în exploataţiile agricole

– codul bunelor practici agricole în fermele mari şi mici
adaptarea la schimbările climaterice

– program de acţiune pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole

 – noutăţi legislative din domeniul agricol

Pentru a putea accesa fondurile europene în vederea dezvoltării propriilor afaceri, fermierii trebuie să dovedească că deţin cunoştinţe minime în domeniul agro-zootehnic. Astfel, cei care nu  au o pregătire  în  domeniul agricol  au  obligaţia  să urmeze cursuri de calificare profesională  în  domeniul  în  care aceştia doresc să se dezvolte„, au transmis reprezentanţii Camerei Agricole Alba.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...