Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

23 septembrie: Ziua mondială a curățeniei. Nu putem aspira la o viață sănătoasă fără un mediu curat

Ziarul Unirea

Publicat

în

În data de 23 septembrie, intreagă lume sărbătorește ”Ziua Mondială a Curățeniei”. Această zi se dorește a fi o conștientizare și o reamintire a faptului că protejarea mediului înconjurător trebuie să reprezinte un stil de viață, nu doar un eveniment în sine.

În 1993 a fost stabilită de Organizația Națiunilor Unite, în parteneriat cu organizația Clean Up the World, Ziua Mondială a Curățeniei. Sărbătoarea are scopul de a inspiră și a îndemna comunitățile să curețe, să îmbunătățească și să protejeze mediul, prin realizarea de acțiuni care pot varia de la igienizarea unor zone, plantarea de arbori și arbuști, la proiecte referitoare la conservarea apei și a energiei.

Ziua Internațională a Curățeniei încearcă anual să ne amintească fiecăruia dintre noi că un mediu curat este un mediu sănătos.

Anual, autorităţile locale şi ONG-urile din România organizează campanii de igienizare a parcurilor, străzilor sau pădurilor din apropierea zonelor rezidenţiale, încercând să dea un exemplu societăţii civile şi să ajute la protejarea mediului în acelaşi timp. Au loc campanii de informare asupra efectelor pe care le au deşeurile asupra apelor şi solului, proiecte de reciclare a plasticului, metalelor sau hârtiei, încercându-se producerea unei schimbări vizibile într-o singură zi.

Cel mai adesea în campaniile de Ziua Mondială a Curăţeniei sunt implicaţi copiii, pentru a fi educaţi şi formaţi în spiritul unui comportament responsabil faţă de mediu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Postul Paștelui 2024, cel mai lung și aspru post din an: Interdicții, durată, zile de dezlegare la pește. Obiceiuri și tradiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Postul Paștelui ortodox 2024 sau Postul Mare, cel mai lung și aspru post din an: Interdicții, durată, zile de dezlegare la pește. Obiceiuri și tradiții Începând cu data de 18 martie 2024, va începe Postul Paștelui, care are o durată de 40 de zile, până la sărbătoarea Învierii Domnului. Citește și:  Cand pică Pastele ortodox […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea