23 septembrie: Ziua mondială a curățeniei. Nu putem aspira la o viață sănătoasă fără un mediu curat

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În data de 23 septembrie, intreagă lume sărbătorește ”Ziua Mondială a Curățeniei”. Această zi se dorește a fi o conștientizare și o reamintire a faptului că protejarea mediului înconjurător trebuie să reprezinte un stil de viață, nu doar un eveniment în sine.

În 1993 a fost stabilită de Organizația Națiunilor Unite, în parteneriat cu organizația Clean Up the World, Ziua Mondială a Curățeniei. Sărbătoarea are scopul de a inspiră și a îndemna comunitățile să curețe, să îmbunătățească și să protejeze mediul, prin realizarea de acțiuni care pot varia de la igienizarea unor zone, plantarea de arbori și arbuști, la proiecte referitoare la conservarea apei și a energiei.

ELIT

Ziua Internațională a Curățeniei încearcă anual să ne amintească fiecăruia dintre noi că un mediu curat este un mediu sănătos.

Anual, autorităţile locale şi ONG-urile din România organizează campanii de igienizare a parcurilor, străzilor sau pădurilor din apropierea zonelor rezidenţiale, încercând să dea un exemplu societăţii civile şi să ajute la protejarea mediului în acelaşi timp. Au loc campanii de informare asupra efectelor pe care le au deşeurile asupra apelor şi solului, proiecte de reciclare a plasticului, metalelor sau hârtiei, încercându-se producerea unei schimbări vizibile într-o singură zi.

Cel mai adesea în campaniile de Ziua Mondială a Curăţeniei sunt implicaţi copiii, pentru a fi educaţi şi formaţi în spiritul unui comportament responsabil faţă de mediu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419