Rămâi conectat

Ştirea zilei

17-18 iulie 2021| PROGRAM Târgul de fete de pe Muntele Găina. Spectacole de muzică și focuri de artificii

Publicat

în

17-18 iulie 2021: Târgul de fete de pe Muntele Găina.  PROGRAM: Spectacole de muzică și focuri de artificii

După o pauză de un an, revenim cu o nouă ediție, într-un format și o organizare preventivă, pentru a asigura un climat de siguranță, cu măsuri stricte împotriva răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Citește și: Muntele Găina sau ”Muntele Dragostei” din Alba, unde are loc anual Târgul de fete, încărcat de legende și tradiție

Toate evenimentele se vor desfășura pe Muntele Găina, într-un perimetru special amenajat, unde participanții vor avea obligația purtării măștii de protecție pe toată durata manifestărilor, vor fi termoscanați, se vor dezinfecta pe mâini la intrarea în spațiu și vor respecta distanțarea fizică.

Accesul mijloacelor de transport va fi strict interzis în zona de desfășurare a activităților cultural-artistice, cu excepția celor autorizate (organizatori, forțe de ordine, artiști, personal tehnic), dar vor exista 2 spații de parcare auto pregătite și marcate corespunzător, pentru care veți primi indicații, la urcarea pe munte, din partea organizatorilor și forțelor de ordine.

Electrica Furnizare Discount

PROGRAMUL DETALIAT AL EVENIMENTULUI

17 iulie 2021 / Muntele Găina

– ora 11:30​ Târgul meșterilor tradiționali ALBA TRADIȚIONAL
– ora 12:00​ Difuzare film: Hotel Transilvania
– ora 12:00​ Expoziția de artă fotografică URCAREA PE MUNTELE GĂINA, semnată Vasile Sârb
– ora 14:00​ Spectacol folcloric
​​ANSAMBLUL FOLCLORIC AL JUDEȚULUI ALBA
​​Dirijor Alexandru PAL
​​Soliști vocali: Maria Filimon, Dorina Narița, Nicolae Plută, Floricica Moga, Nicolae Tuhuț
​​Solist invitat: Ioana Maria Ardelean (Bistrița)
​​ANSAMBLUL FOLCLORIC DIN ȘUNCUIUȘ (Bihor)
​​Solist vocal: Violeta Gherman
– ora 15:30​ Difuzare film: Târgul de Fete de pe Muntele Găina / Țara Moților / Drama lui Avram Iancu
– ora 17:00​ Recital FANFARA TRANSILVANIA JUNIOR
– ora 18:00​ Difuzare film: A star is born
– ora 20:00​ Recital GINO & BAND
– ora 21:00​ Difuzare film: Marea Unire de la 1 Decembrie 1918
– ora 22:00​ Recital extraordinar
​​DUCU BERTZI / VALI ȘERBAN / FLORIN SĂSĂRMAN
– ora 23:50​ Spectacol de artificii
– ora 00:00​ Difuzare film: Pe aripile vântului

Citește și: Târgul de Fete de pe Muntele Găina 2021 revine după un an de pauză

18 iulie 2021 / Muntele Găina

– ora 10:00​ Ceremonial de depunere de coroane în memoria lui AVRAM IANCU – EROU AL NAȚIUNII ROMÂNE
​​TULNICĂRESELE DIN AVRAM IANCU
​​FANFARA JUDEȚULUI ALBA, dirijor Coriolan Honcaș
– ora 10:30​ Târgul meșterilor tradiționali ALBA TRADIȚIONAL
– ora 11:00​ Expoziția de artă fotografică AURARII DIN MUNȚII APUSENI, semnată Vasile Sârb
– ora 11:00​ Spectacol folcloric
​​NICOLAE FURDUI IANCU și TUDOR FURDUI IANCU alături de Grupul instrumental CRAI NOU din Alba Iulia, conducerea muzicală Alexandru Borca
​​MARIANA ANGHEL și ADRIANA ANGHEL (Hunedoara)
​​SAVA NEGREAN BRUDAȘCU (Sălaj)
– ora 13:00​ Difuzare film: Drumul de întoarcere
Eveniment prezentat de ANDREEA BOGDAN,
transmis live online pe paginile Facebook și Youtube ale instituțiilor organizatoare.
​​ Vă mulțumim anticipat pentru respectarea tuturor măsurilor impuse de organizatori și de legislația în vigoare și vă așteptăm cu drag!

Publicitate

Ştirea zilei

Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Când începe școala și când au elevii vacanță

Publicat

în

Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Când începe școala și când au elevii vacanță

Anul acesta, cursurile vor începe în data de 13 septembrie 2021, arată un document emis de către Ministerul Educației.

Anul școlar 2021- 2022 se structurează pe două semestre (34 de săptămâni), după cum urmează:

Semestrul I va avea 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie 2021- 22 decembrie 2021.

Semestrul al II-lea va avea 20 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 10 ianuarie 2022- 10 iunie 2022, cu includerea programului ,,Școala Altfel’’, în perioada 8- 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Vacanțele elevilor în anul școlar 2021- 2022

25- 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;

23 decembrie 2021- 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;

15 aprilie 2022- 1 mai 2022: vacanța de primăvară;

11 iunie 2022- până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, vacanța de vară.
Structura anului școlar 2021- 2022

”Conform Ordinului de ministru nr. 3.243/5.02.2021 privind structura anului școlar 2021- 2022, cursurile vor începe în acest an în data 13 septembrie.

Dacă și numai dacă principalii parteneri de dialog social ai Ministerului Educației (FSLI, Federația Spiru Haret, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți) ajung la un consens și revin în mod unanim asupra calendarului aprobat în urma consultărilor de la începutul anului 2021, Ministerul Educației are deplina disponibilitate de a reveni asupra calendarului, în sensul extinderii perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021- 2022, atrăgând, însă, atenția asupra deficitului de predictibilitate generat de această eventuală revenire.

Ministerul Educației consideră că predictibilitatea trebuie să rămână un deziderat major în sistemul de învățământ, mai ales acum, când perioada de criză sanitară a impus decizii multiple de schimbare în timp scurt.

Publicitate

Pe de altă parte, Ministerul Educației susține extinderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât este necesară recuperarea pierderilor educaționale generate de predarea online.

În orice variantă, Ministerul Educației va avea anul acesta inițiativa de a propune extinderea perioadei de cursuri în învățământul preuniversitar, începând cu anul școlar 2022- 2023. În acest sens, vor fi inițiate consultări extinse.

Ministerul Educației va lua în considerare orice soluție va rezulta în urma acestor consultări, fără a exclude nicio variantă solicitată de profesori, elevi și părinți, nici revenirea la trimestre, nici extinderea duratei cursurilor și nici altă variantă ce va rezulta în interesul pregătirii elevilor”, se arată în comunicatul transmis de edu.ro.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Mitul imunității oferite de vaccin tinde să dispară. Germania legiferează a treia doză. Pandemia între discurs și certitudine

Publicat

în

Mitul imunității oferite de vaccin tinde să dispară. Germania legiferează a treia doză. Pandemia între discurs și certitudine

Guvernul german lucrează la un proiect prin care persoanele vulnerabile să primească o a treia doză de vaccin, relatează presa germană. Persoanele vulnerabile vaccinate cu AstraZeneca sau Johnson & Johnson ar putea primi o doză de rapel cu Pfizer sau Moderna.

Începând din septembrie, ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, doreşte să ofere o a treia doză persoanelor în vârstă şi persoanelor cu sistemul imunitar slăbit, potrivit publicaţiei Bild am Sonntag, care citează un document din cadrul discuţiilor.

Celor deja vaccinaţi complet cu unul dintre vaccinurile cu vector viral (Oxford / AstraZeneca sau Johnson & Johnson) ar trebui să li se administreze un vaccin ARNm ca rapel, conform proiectului.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Pfizer și Moderna vor face mai MULȚI bani de pe urma vaccinurilor anti-COVID. Au majorat tariful perceput Uniunii Europene

Până acum, 62% dintre adulţii germani au fost vacicnaţi cu cel puţin o doză, în timp ce 52% sunt complet vaccinaţi, relatează Politico.

În mod separat, pe măsură ce călătoriile se intesifică în perioada concediilor, guvernul a declarat că va începe controalele la frontierele terestre.

Cei care nu sunt complet vaccinaţi trebuie să ofere dovada unui test negativ, o cerinţă care anterior a fost aplicată doar în aeroporturi.

O decizie similară a fost anunțată, săptămâna trecută în Israel, conform Reuters. Aici, o a treia doză de vaccin Pfizer va fi administrată persoanelor peste 60 de ani.

Citește mai mult

Ştirea zilei

OFICIAL| Locotenentul-colonel, Ovidiu Costea, la comanda ISU Alba. A fost numit Inspector Șef

Publicat

în

Începand cu data de 01.08.2021, domnul Locotenent colonel Ovidiu Nicolae Costea a fost numit, prin ordin al Inspectorului General, în functia de Inspector Sef al ISU Alba ca urmare a promovării concursului organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în luna Iunie, a.c.

Pe parcursul celor peste 20 ani de cariera militară in arma pompierilor, ofiterul a indeplinit atribuțiile mai multor functii de execuție si comandă in ISU Alba, ISU Hunedoara dar si în cadrul IGSU.

Electrica Furnizare Discount

În perioada 15.11.2020 – 31.07.2021, ofițerul a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de Inspector Șef al ISU Alba.

Ofiterul are 40 ani, este casatorit si are un copil.

„Cu această ocazie, domnule inspector șef, colegii vă transmit mult succes în toate activitățile și misiunile specifice și să dați dovadă de aceeași implicare, profesionalism și devotament!”, au transmis reprezentanții ISU Alba, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare