16 februarie, Ședinta Consiliului Local al comunei Meteş. Bugetul pe anul 2018: Obiectivele de investiţii sunt prioritare

Paul Voicu - Primar 2020

În 16 februarie, în şedinta Consiliului Local al comunei Meteş, se aprobă bugetul pe anul 2018. Primarul comunei Meteş, Dan Cosmin Opruţa: „Obiectivele de investiţii sunt prioritare în mandatul meu’’.

Deşi mulţi îl consideră un subiect abstract, bugetul localităţii în care ne ducem viaţa ar trebui să constituie un subiect de interes pentru fiecare dintre noi. Comuna Meteş nu face excepţie. Bugetul local al comunei Metes a fost conceput in acest an în aşa fel încât obiectivele de investitii propuse să fie realizate.

ELIT

În acest sens, programului de investiţii pentru dezvoltarea  comunei Meteş i-a fost alocată suma de 4.145,04 mii lei. De precizat este faptul că fondul de investitii s-a dublat faţă de anul trecut. Programul obiectivelor de investitii cu finanţare de la bugetul local programate a se realiza în 2018 arată astfel:

– modernizare infrastructură rutieră în comuna Meteş – Extindere reţea de drum modernizat Comuna Meteş, Faza II Judeţul Alba

Mihail David - 2020

– finalizarea lucrărilor în vederea recepţiei Căminului Cultural în localitatea Tăuţi, comuna Meteş

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

– amenajarea sediului nou al Primăriei comunei Meteş, Comuna Meteş

– realizarea unui Centru Social, Poiana Ampoiului,comuna Meteş

– reabilitare şi modernizare Şcoala Gimnazială cu clasele I-VIII Meteş – Corp 2, Comuna Meteş, Judeţul Alba

– modernizare drumuri comunale în Comuna Meteş, Faza III, Judeţul Alba

– modernizare drum comunal Calea Târgului, localitatea Ampoiţa, comuna Meteş, Judeţul Alba

– modernizare drum comunal Valea Varului, localitatea Ampoita, comuna Metes, Judetul Alba

– reabilitare şi modernizare: Şcoala Gimnazială cu clasele I-IV Ampoiţa şi Şcoala Gimnazială cu clasele I-IV Tăuţi, Comuna Meteş, Judeţul Alba

– modernizare drum vicinal Calea Ivascanilor, localitatea Ampoita, Comuna Metes, Judetul Alba

Obiective noi de investiţii in anul 2018:

– faza de proiectare: modernizare drumuri comunale în Comuna Meteş, Faza IV, Judeţul Alba

– faza de proiectare: construire Bază Sportivă în localitatea Tăuţi, Comuna Meteş

– faza de proiectare: înfiinţare sistem de canalizare centralizată în Tăuţi şi Ampoiţa, Comuna Meteş

De asemenea, şi unităţile de cult din comuna Meteş vor beneficia de susţinere financiară prin bugetul local. O alta suma importantă, 419,68 mii lei,  va fi alocată asistenţei sociale, care cuprinde: indemnizaţii persoane cu handicap, ajutoare încălzire, tichete sociale gradiniţă sau drepturi copii CES Şcoala Meteş. Nici proiectele pentru tineri nu lipsesc din mapa administraţiei locale!

‘‘Bugetul de venituri şi cheltuieli care este la dispoziţia unei comunităţi este limitat. Din acest motiv, este imposibil pentru un primar sau consiliu local să poată satisface toate nevoile comunităţii respective. Unii cetăţeni vor străzi mai bune, cu trotuare civilizate. Alţii vor spaţii de joacă pentru copii. Alţii şi-ar dori ca şcolile şi grădiniţele unde merg copiii lor să arate frumos, să fie dotate cu tot ce le trebuie şi să asigure un grad cât mai ridicat de confort. Si eu imi doresc ca localnicii din Meteş să beneficieze de toate condiţiile favorabile pentru un trai decent, însă puţini ştiu că măsura în care urmează a fi realizat un lucru sau altul ori, şi mai mult, modul în care se acordă prioritate unor investiţii în faţa altora se stabileşte prin sumele care se alocă pentru fiecare capitol al bugetului local’’, a declarat primarul comunei Metes, Dan Cosmin Opruţa.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...