Rămâi conectat

Curier Județean

12-19 mai: Tabăra de film „A Şaptea Artă”, la Schitul Găbud

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filialele din Alba iulia, Timişoara, Oradea, Craiova, Asociaţia Pro Tinereţe Alba Iulia, Liga Studenţilor din Timişoara, Oradea şi Cluj, Organizaţia Tinerilor Sibieni şi Asociaţia Ortodoxia tinerilor organizează timp de o săptămână (12-19 mai), Tabăra de film „A Şaptea Artă”, ce va avea loc la Schitul Sfântul Ioan Evanghelistul din localitatea Găbud -Alba.  Invitatul special al taberei este criticul de film, Elena Dulgheru, doctor în cinemetografie şi Media cu calificativul Magna cum laudae(2008).

Tabăra îşi propune redescoperirea filmului ca act de cultură, ca operă de artă. Ea urmăreşte schiţarea unei hărţi a întregii lumi cinemetografice, oferirea unui îndreptar cu filme de căpătâi, cu filme cruciale. „Această listă nu este rigidă şi nu are pretenţia de a fi integrală, însă este un bun început în cultura cinematografică. Acestea sunt filme- indicator, borne de folosit în această călătorie fascinantă numită Cinema”, se precizează în revista „Ortodoxia Tinerilor”

Programul taberei va cuprinde vizionarea a 1-2 filme/zi, urmate de comentariul doamnei Elena Dulgheru şi apoi discuţii cu tinerii, pe marginea filmelor vizionate. Domnia sa vă face referiri la tehnica de construire a filmului, simbolistica şi filozofia prezente în pelicula. de asemenea, va ţine cursuri şi va dirija colcvii de cultură cinematografică şi mass-media.

Tabără este gratuită, programul ei, cazarea şi masa sunt asigurate de mănăstire, însă, participanţii trebuie să suporte cheltuielile legate de drum. Data de sosire în tabără este 11 mai, iar locul de întâlnire, municipiul Sebeş.
Înscrieri şi detalii: Oana Preja 0744.361.943 ( [email protected])

(C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ajutor de stat pentru crescătorii de bovine și bubaline 2024. Până la ce data se pot depune cererile?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ajutor de stat pentru crescătorii de bovine și bubaline 2024. Până la ce data se pot depune cererile? Potenţialii beneficiari ai schemei de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovinelor de carne şi al bubalinelor pot depune cereri de solicitare până pe data de 21 martie 2024, informează Agenţia de Plăţi şi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea