Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

12-15 ianuarie: Zilele Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alba Iulia. PROGRAMUL activităţilor organizate la împlinirea a 165 de ani de la naşterea „Luceafărului poeziei româneşti”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zile de sărbătoare, în perioada 12-15 ianuarie, la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La împlinirea a 165 de ani de la naşterea „Luceafărului poeziei româneşti”, marele poet al cărui nume îl poartă instituţia de învăţământ, elevii împreună cu dascălii lor vor organiza o serie de activităţi menite să-l omagieze pe patronul lor spiritual.

Citește și: Mihai Eminescu data naşterii • Mihai Eminescu biografie pe scurt • Mihai Eminescu opere, cărți, poezi • Mihai Eminescu scurt referat

În fiecare zi din perioada mai sus menţionată, la începerea cursurilor în sălile de clasă, elevii vor susţine recitaluri de poezii şi cântece dedicate marelui poet naţional. De asemenea, pe holurile şcolii vor avea loc audiţii muzicale cu piese pe versuri de Mihai Eminescu, precum şi o expoziţie de lucrări plastice inspirate din opera lui Mihai Eminescu şi prezentarea unor date biografice „Pe urmele lui Eminescu”.

Miercuri, 14 ianuarie, în smihai-eminescuălile de clasă, va avea loc o dezbatere – ”Mihai Eminescu aproape de noi” -dramatizare- ”Romanul lui Mihai Eminescu” de Cezar Petrescu.

Joi, 15 ianuarie, când se împlinesc 165 de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, va avea loc un concurs literar artistic – ”Eminescu la ceas aniversar”, organizat de clasa a IV-a. De asemenea, tot joi, vor fi depuse coroane la bustul lui Mihai Eminescu, iar de la ora 12.30, tot aici, va avea loc un moment  intitulat ”Mihai Eminescu prin suflet de copil” -medalion literar susţinut de clasele ciclului primar.

Ziua de 15 ianuarie va fi încheiată cu o şezătoare literară  – “Tradiṭie populară ṣi inovaṭie în opera eminesciană”, organizată de ciclul gimnazial, începând cu ora 13.00, în sala de festivităţi a şcolii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea