Rămâi conectat

Curier Județean

12-15 august: Târgul meșterilor populari revine la Alba Iulia. Produse tradiționale din lemn, sticlă, piele, țesături, prezentate în Piața Cetății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Meșteri populari din mai multe județe sunt așteptați la Alba Iulia în acest sfârșit de săptămână, pentru a-și expune produsele spre vânzare la târgul organizat în Cetatea Alba Carolina în perioada 12 – 15 august 2016.

Timp de patru zile, cei care se vor plimba pe pietonala din Cetate vor avea ocazia de a admira și cumpăra o mulțime de produse tradiționale realizate de meșteri populari. De la arta lemnului, la ceramică, pielărie, cusături, țesături, haine populare, diverse tipuri de pictură și decorațiuni, produsele vor putea fi prezentate clienților în detaliu, chiar de către realizatorii înșiși.

Printre meșterii populari invitați la târgul de la Alba Iulia se află: Alexandru Rotar – meșter sticlar din Târgu Mureș, Emil Milășan – meșter în arta lemnului din Târgu Mureș, Marian Drăgan – sculptură în lemn, din Băbeni, județul Vâlcea, Andrei Ursu Mocan – decorațiuni din lemn și ceramică, din Timișoara, Lidia Rusu – cusături tradiționale, din Cluj, Persida Negruțiu – pictură și icoane din Târgu Mureș, Elena Costinaș – icoane pe sticlă, din Târgu Mureș, Carmen Balea – meșter curelar din Cugir, Daniel Haneș – meșter în arta lemnului din Vidra, Lucreția Gordeș – cusături tradiționale din Feneș, Emilia Simina – împletituri din cânepă, din Abrud, Lucia Pilțu, tricotaje, din Stremț.

Târgul este parte din festivalul de folclor „Cântec de suflet”, organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia și Asociația Tradiții Textile.

foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea