Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

VIDEO: Volei Alba Blaj, 3-0 cu contracandidata CSM Bucureşti şi aproape matematic de al treilea titlu consecutiv! Sergiu Ştefănescu: „Un meci de nota 10, scriem istorie pentru judeţul Alba”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj mai trebuie să aştepte doar matematic să celebreze al treilea titlu consecutiv la volei feminin, după ce şi-a demolat oponenta în Sala „Timotei Cipariu”, CSM Bucureşti, învinsă într-un mod categoric, scor 3-0.

La adăpostul celor 10 puncte avans şi după o prestaţie de vis împotriva contracandidatei, echipa lui Darko Zakoc scrie istorie pentru judeţul Alba, după o dominaţie categorică în plan intern.

Volei Alba Blaj are şansa să îşi treacă în cont eventul, pe lângă titlul de campioană un alt obiectiv fiind câştigarea Cupei României, finala fiind cu Ştiinţa Bacău, în 30 aprilie.

*Sergiu Ştefănescu: „90 la sută suntem campioni! Am devenit cea mai mare echipă din istoria judeţului”

Victoria fără replică din etapa secundă a fazei a doua a Diviziei A1 a lămurit ecuaţia noii şi vechii campioane, hegemonia Blajului continuând şi al treilea sezon consecutiv. Practic, Blajul n-a avut adversar în acest joc al orgoliilor, demonstrând că este, de departe, numărul 1 în România. „O victorie foarte importantă, pe care ne-am dorit-o şi la care ne-am gândit. Lucrurile au fost mai simple decât păreau la început. Chiar dacă matematic nu ne ajută, am făcut un pas mare spre titlu, care este tot mai aproape de Blaj, după un meci exemplar, de nota 10. Am intrat în meci cu o furie pozitivă, nu am vrut «să luăm prizonieri, colectivul de antrenori şi-a dovedit clasa»„, a declarat Sergiu Ştefănescu, preşedintele Volei Alba Blaj.

Declaraţia preşedintelui Sergiu Ştefănescu o puteţi urmări mai jos în format video:

*Darko Zakoc: „Victorie clară şi importantă, cel mai bun joc din campionat”

Sârbul Darko Zakoc a creat la Blaj o echipă invincibilă în plan intern, formaţia din „Mica Romă” câştigând 23 din cele 24 de partide din Divizia A1 în acest sezon. „Am intrat în meci cu o tactică precisă, cu o reacţie în apărare şi la preluare, prin care am rezolvat primele două seturi. În setul al treilea a intervenit relaxarea, dar în cele din urmă am obţinut o victorie clară, într-un meci important atât pentru noi cât şi pentru adversare„, a spus antrenorul Blajului. „Este cel mai bun joc din campionat, dar trebuie să rămânem concentraţi, să nu ne relaxăm. Suntem o echipă profesionistă şi vrem să confirmăm şi la Tîrgovişte. Ne dorim să luăm şi cupa şi campionatul, am demonstrat valoare şi merităm să realizăm dubla„, a adugat Darko Zakoc.

Declaraţia integrală în cele ce urmează

*Proiect de Polivalentă şi posibilitate de înfrăţire

„Al treilea titlu reprezintă foarte mult pentru noi. Intrăm în istoria comunităţii, suntem cea mai mare echipă din istoria judeţului, reprezentăm cu cinste Blajul şi judeţul Alba. Aceste performanţe au adus la Blaj un proiect al unei Săli Polivalente şi o posibilă înfrăţire cu o primărie din municipalitatea Belgrad. Încet încet lucrurile se dezvoltă şi încercăm să atragem copii spre acest sport pentru a crea aici o priamidă a voleiului românesc„, a mai precizat preşedintele Blajului.

Volei Alba Blaj are victorii pe linie în plan intern în 2017, în acest an nu a pierdut decât un unic set în Divizia A1, adunând 13 succese consecutive în campionat şi Cupa României. Practic stagiunea în curs s-a transformat într-o competiţie cu un câştigător deja ştiut, iar proverbul italian parafrazat de Sergiu Ştefănescu spune totul: „Non c’e due senza tre”, pentru momentul actual în „Mica Romă”!

Matematica spune totul: 29 de partide disputate în sezonul actual şi 27 de victorii!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea