Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Justiției: Vom propune mandat determinat pe patru ani pentru directorii din penitenciare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat marți, 8 august, după întâlnirea cu liderii sindicali din Administrația Națională a Penitenciarelor, că va propune ca directorii de penitenciare să aibă mandat determinat pe patru ani.

„Cei care ocupă funcții de conducere în penitenciare, directorii de penitenciare în primul rând, au un mandat pe perioadă nedeterminată și prin modificarea statutului vom propune mandat determinat pe patru ani. Pentru ca să știe fiecare — directori de penitenciar sau directori adjuncți — că vine scadența, că trec cei patru ani, că sunt evaluați, ceea ce nu înseamnă că pe parcurs nu poți să îi evaluezi, dar în același timp trebuie lăsată deschisă speranța, posibilitatea și altor lucrători din ANP să acceadă la funcția de director. Că dacă unul ocupă funcția de director nelimitat până iese el la pensie, lipsești pe alții de șansa de a dobândi o funcție de management, ccea ce am convenit că este necesar și corect în același timp”, a declarat Tudorel Toader, citat de Agerpres, la Ministerul Justiției.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Toader a precizat că de la 1 octombrie vor începe cursurile de formare în management execuțional penal pentru cei cu funcții în sistemul penitenciar.

„Nu există în momentul la care vorbim un program riguros de pregătire pentru management la nivelul penitenciarelor. Dacă la magistrați (…) avem pregătirea de bază la INM, la doi ani și pregătirea continuă, fiecare procuror, judecător trebuie să parcurgă un ciclu, două de pregătire o dată la trei ani, cei din conducerea penitenciarelor ANP n-au această pregătire, nici de bază, nici continuă. Vom înființa, și de la 1 octombrie ne-am propus și sunt convins că vom respecta, de la 1 octombrie să începem cursuri de formare în managementul penitenciar execuțional penal pentru cei care astăzi au funcții și o rezervă de personal de resurse umane pentru cei care mâine, poimâine, răspoimâine poate își doresc, poate va fi necesar să ocupe funcții, nu numai de execuție, ci și de conducere”, a spus ministrul Justiției.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea