Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ministrul Educației, Liviu Pop: Părinții să nu își ducă copiii la școlile fără autorizație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu o lună înaintea începerii anului școlar, Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că în nicio şcoală neautorizată nu ar trebui lăsaţi copiii. Declaraţia ministrului a fost făcută în contextul în care Consiliul Local al sectorului 5 al Capitalei a decis demolarea Şcolii nr. 141, al cărei tavan s-a prăbuşit în luna mai a acestui an.

„Nu e normal” ca în România să fie peste 2000 de școli fără autorizație, a afirmat ministrul Educației, Liviu Pop, la Digi24.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

El a adăugat că se fac eforturi ca în doi ani să fie reabilitate toate unităţile de învăţământ cu probleme şi realizate construcţii noi, până acum fiind alocaţi pentru aceste acţiuni şase miliarde de lei.

„Am investit 6 miliarde de lei anul acesta, am dat bani pentru reabilitarea de unități școlare și construcţii de școli noi”, a precizat el.

Întrebat ce le-ar spune părinţilor cu copii care învaţă în şcoli neutorizate, ministrul i-a sfătuit „să nu-și ducă pe copii în şcolile respective”.

„Sper să nu se întâmple evenimente când începe anul școlar”, a mai spus el.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în septembrie anul trecut, 4.221 de şcoli n-au avut avize de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi nici autorizaţii de la Direcţiile de Sănătate Publică.

Astăzi, cu mai puţin de o lună până la începerea unui nou an şcolar, problemele au fost rezolvate în mai puţin de jumătate dintre clădiri. Astfel, peste 2.600 de unităţi nu îndeplinesc normele de securitate impuse de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Şi, pentru că nu există timp, bani şi, în multe cazuri, nici interes pentru remedierea problemelor, vor funcţiona aşa în viitorul an şcolar.

Deşi sunt periculoase pentru securitatea dascălilor şi a elevilor, legea nu permite sistarea activităţii în clădirile şcolare neautorizate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

sursa: digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea