Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Metalurgistul Cugir, maximum de puncte în retur! Antrenorul Călin Moldovan: “vrem să prelungim cât mai mult această perioadă extraordinară” | Peste 3500 de lei strânşi pentru Mateo

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir este cea mai în formă echipă din eşalonul terţ în 2017, gruparea de sub Drăgana acumulând maximum de puncte în retur, prin cele 5 victorii consecutive, unica grupare din Liga a 3-a ce a realizat un asemenea parcurs impecabil.

Ultimul succes înregistrat, 2-0 pe „Arena CSO”, cu Unirea Jucu, în etapa a 21-a a Seriei a 5-a a reprezentat un meci special, „roş-albaştrii” donând încasările jocului pentru Mateo, băieţelul de 8 ani ce suferă de multiple afecţiuni.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citeşte şi: FOTO, LIVE-TEXT, Metalurgistul Cugir – Unirea Jucu 2-0 (1-0) | Serie fantastică, a șasea victorie consecutivă, dedicată lui Mateo!

Partida de sub Drăgana a fost una specială, întreaga suflare fotbalistică a Cugirului s-a mobilizat pentru Mateo, băiețelul de 8 ani grav bolnav, prezent la arenă. Elevii lui Călin Moldovan au afișat tricouri inscripționate cu mesajul “Împreună pentru Mateo”, au făcut poze cu Mateo, iar Stoianof și Bold i-au dedicat golurile reuşite.

*Peste 500 de spectatori, s-au strâns 3500 de lei

Campania „Împreună pentru Mateo” a dat roade, în tribune, la jocul de marţi strângându-se peste 500 de spectatori, suma adunată din vânzarea biletelor sărind de 3500 de lei, la aceasta adăugându-se şi banii încasaţi din vânzarea altor produse. “Vreau să le mulţumesc oamenilor care au venit la stadion pentru a-l ajuta pe acest copil ce are nevoie de sprijin în aceste momente”, a declarat antrenorul Călin Moldovan.

Nu exista bucurie mai mare decat sa poti sa fi o binecuvantare pentru cei din jurul tau, sa stii ca poti aduce un zambet si o raza de speranta celor din jur. Tot ceea ce avem, tot ceea ce suntem e prin binecuvantarea Celui de Sus iar datoria noastra este sa fim aproape de cei de langa noi, de cei care trec prin greutati. A fost un eveniment reusit si le multumesc din suflet tuturor celor care au fost ieri pe arena pentru Mateo. Au fost persoane care din putinul lor au cumparat 4-5 bilete, au fost pensionari care au daruit pentru Mateo. Vom continua sa luptam pentru Mateo, ne-a impresionat de-a dreptul atat el cat si minunata lui familie, a fost alaturi de noi la vestiare iar faptul ca l-am vazut zambind si vorbind cu noi ne-a emotionat extrem. Vreau sa ii felicit si sa le multumesc si baietilor. Sunt minunati si sunt mandru ca avem asa oameni si caractere in echipa. Cuvintele sunt prea sarace in astfel de momente. Multumesc si celor de la Unirea Jucu care s-au alaturat campaniei noastre si au donat pentru Mateo”, a precizat Bogdan Petric, oficialul Metalurgistului Cugir

*Neînvinşi de peste 5 luni!

Itu şi compania au suferit ultimul eşec în etapa a 10-a, 1-3 la Sibiu cu AFC Hermannstadt, în 29 octombrie 2016, de atunci trecâd peste 5 luni de invincibilitate. Cugirul se plasa atunci pe locul 8, cu 13 puncte, iar acum a ajuns pe treapta a treia a podiumului, cu 41 de puncte. Cele 161 de zile de invincibilitate înseamnă 10 partide cu rezultate pozive, răstimp în care s-au strâns 28 de puncte din  30 posibile şi 6 succese consecutive. “Succesul cu Unirea Jucu este foarte important pentru noi, adversarul având jucători tineri şi interesanţi. Partida în sine a fost una peste nivelul Ligii a 3-a”, a comentat antrenorul Călin Moldovan victoria împotriva grupării conduse de fostul rapidist Adrian Iencsi.

*”Vrem să prelungim cât mai mult această stare”

Venit în toamna anului 2015 la Cugir, “principalul” Metalurgistului traversează cea mai prolifică perioadă a sa ca antrenor pe banca tehnică a metalurgiştilor. Chiar dacă se situează pe podiumul seriei, Călin Moldovan nu se gândeşte la promovarea în eşalonul superior, susţinând însă că vrea să continue această serie de senzaţie. “Am sub comandă băieţi admirabili, de caracter, şi trebuie să le mulţumesc pentru modul cum se prezintă. Noi vrem să realizăm maximum în fiecare joc, ne bucurăm de fotbal. Suntem într-o situaţie plăcută, ne bucurăm de fiecare joc şi fiecare victorie, trăim un sentiment plăcut, suntem într-o situaţie plăcută şi vrem să perpetuăm cât de mult posibil această stare”, a conchis Călin Moldovan.

Metalurgistul Cugir joacă etapa viitoare în deplasare cu ACS Fotbal Comuna Recea, o partidă cu iz de revanşă pentru mamamureşeni, după episodul petrecut în Cupa României, când echipa lui Romică Buia a ratat calificarea la “masa verde”, deşi a câştigat 9-0 împotriva juniorilor cugireni. “Este o contracandidată la podium, dar noi ne dorim să rămânem acolo sus, între cele mai bune echipe din serie, băieţii merită acest lucru”, a mai declarat Călin Moldovan.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea