Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO UPDATE: CONTROALE ale polițiștilor rutieri pe drumurile din Alba. Sunt vizate, în principal, mașinile de transport public de persoane

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

controale politia alba transport persoane02Poliţiştii rutieri  din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba desfășoară vineri, 24 iunie, pe raza judeţului, o acțiune de control în trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere. Sunt vizate în principal mașinile de transport public de persoane, atât pe curse regulate cât și pe curse ocazionale.

În prima parte a zilei au fost verificate zeci de autocare și microbuze, dar și alți paticipanți la trafic, fiind constatate deja abateri contravenționale, inclusiv o infracțiune rutieră de conducere sub influența alcoolului. Este vorba despre un șofer depistat de polițiști la Ocna Mureș, cu o concentrație alcoolică de 0,53 l/mg în aerul expirat.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Acțiunea IPJ Alba va continua vineri, până seara.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, în această dimineaţă, polițiștii rutieri din judeţul Alba au verificat 45 de autovehicule destinate transportului public de persoane. Au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, din care 3 pentru nerespectarea normelor legale specifice transportului public de persoane.

Acţiunile poliţiştilor din judeţul Alba, pentru creşterea siguranţei rutiere, vor continua.

În această dimineaţă, în intervalul 06.00 – 10.00, în baza unui plan de acţiune la nivel naţional, poliţiştii din judeţul Alba au acţionat, în sistem integrat,  pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane.

În această perioadă, au fost verificate 45 de microbuze şi autobuze ce efectuau curse regulate sau ocazionale de persoane şi au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, din care 3 pentru încălcări ale normelor legale privind transportul public de persoane, iar restul pentru încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Toţi şoferii de microbuze şi autobuze, controlaţi în cadrul acestei acţiuni, au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în toate cazurile.

În perioada următoare, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va continua acţiunile pentru creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, urmărindu-se combaterea excesului de viteză, al consumului de alcool, depăşirile neregulamentare şi nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată.

Pentru siguranţa dumneavoastră, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

  • Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare!
  • Evitaţi efectuarea depăşirilor în condiţiile unui trafic rutier aglomerat!
  • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Şoferii depistați, în urma testării cu aparatul etilotest, cu rezultate între 0,11-0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, sunt sancționați contravențional și le sunt reținute permisele de conducere pentru 90 de zile, iar la rezultate de peste 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat(inclusiv), se întocmește dosar penal.
  • Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

[nggallery id=2339]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale Noua lege a pensiilor prevede că stagiul minim de cotizare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România și va elimina pensia anticipată fără penalizări. Potrivit legii, stagiul minim de cotizare contributiv este de 15 ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea