Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: ”Descoperă Rowmania” 2017, la Alba Iulia. 18 echipe s-au întrecut în competiția de vâslit canotci pe râul Mureș.”Toți K1” merge în finală, la Tulcea

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cea de-a cincea ediție a festivalului „Descoperă Rowmania” s-a desfășurat, sâmbătă, la Alba Iulia,  în zona podului rutier peste râul Mureș, cartierul Partoș. Competiția de vâslit în canotci 10+1 a strâns și de această dată zeci de pasionați ai sportului cu vâsle, dar și simpli spectatori, care au dorit să se bucure de vremea frumoasă urmărind concursul de pe marginea râului. Cea mai bună și mai rapidă echipă s-a dovedit a fi în acest an ”Toți K1”, care a urcat pe prima treaptă a podiumului, urmată de ”Pirații din Alba”, pe locul II și echipa ISU Alba, locul III.

Evenimentul organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia împreună cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 a debutat la în jurul orei 10.00 și s-a încheiat în jurul orei 14.30, când echipajele aflate pe primele locuri au fost premiate în cadrul unei festivități.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ca în fiecare an, totul s-a desfășurat în compania marelui campion Ivan Patzaichin.

În competiție s-au înscris  un număr de 18 echipe: Sendy Club, Forum Apulum, Pirații din Alba, Partoș, Tabăra ”Happy Face” Ighiu, Toți K1, Scout, Anonimii, Panda, Eke Kolozvav 1891, Fulgerul, Moisei Maramureș, ISU Alba, Bombardierii acvatici, Reloaded, Racheta, Getica, Mid’s Team. Acestea au concurat în mai multe serii de câte trei canotci. Câștigătorii fiecărei serii au intrat în semifinale, iar mai apoi s-au desemnat finalistele.

Câștigătoarea competiției de la Alba Iulia, echipa Toți K1” va reprezenta județul Alba  în finala națională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura în cadrul Festivalului Rowmania, pe 3 septembrie, la Tulcea, cheltuielile de transport și cazare pentru echipa câștigătoare fiind acoperite de către organizatori.

Echipele care nu și-au revendicat premiile și diplomele sunt rugate să ia legătura cu Robert Bandi, unul dintre organizatorii evenimentului, la nr de tel. 0751 364 020.

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie națională de promovare a patrimoniului național și urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Canotca, o „invenţie” a Asociaţiei „Ivan Patzaichin – Mila 23”, este folosită drept vehicul de competiţie şi este pusă la dispoziţia echipelor în cadrul evenimentului. Construită din dorința de a promova mesteșugul românesc, canotca este denumită aşa după lotcă – de la care preia materialul, şi după canoe, de la care preia liniile dinamice. Este un produs integral „made in Romania”, cu un design unicat, făcută din lemn, preluând meşteşugul marangozilor din Delta Dunării.

[nggallery id=4420]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea