Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO Câștigătorii celei de-a X-a ediții a Festivalului concurs ”Cultură pentru Cultură”. Căminul Cultural Ciugud a luat cele mai multe premii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Căminul Cultural Ciugud a obținut cele mai multe premii la ce-a de-a X-a ediție a Festivalului concurs ”Cultură pentru Cultură”.

Festivalul Cultura pentru Cultura03Finala festivalului, la care au participat câștigătorii locurilor I de la toate secțiunile din zonele Blaj, Sebeș, Ocna Mureș și Munții Apuseni a avut loc, sâmbătă, de la ora 12.00, la Avram Iancu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Câștigătorii locurilor întâi la ediția din acest ani sunt:   

Dansuri mixte – Căminul Cultural Ciugud;

Dansuri bărbătești – Căminul Cultural Stremț;

Obicei popular – Căminul Cultural Ciugud;

Grup uniinstrumental – Căminul Cultural Avram Iancu;

Gastronomie – Căminul Cultural Ciugud;

Secțiunea alte formații – Căminul Cultural Cetatea de Baltă;

Solist instrumentist – Căminul Cultural Ciugud;

Solist vocal – Căminul Cultural Cut;

Grup vocal mixt – Căminul Cultural Ciugud;

Vocal feminin – Căminul Cultural Ciugud;

Secțiunea meșteșuguri populare – Căminul Cultural Stremț;

Grup vocal bărbătesc – Căminul Cultural Ciugud.

Câștigătorii au fost premiați cu diplome și bani.

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a precizat că își aduce aminte cu bucurie de prima ediție, organizată acum 10 ani, și constată cât de mult a evoluat acest festival. Concursul a reunit de-a lungul timpului sute de artiști amatori populari care au făcut eforturi să mențină nealterate tradițiile populare românești.

”Pentru a treia oară comuna Ciugud, datorită muncii asidue a o sută de oameni, membrii ai ansamblului, au demonstrat încă o dată profesionalism, au demonstrat dăruire pentru tradiție, pentru dans popular, mâncare tradițională sau obiceiuri. Aș vrea să le mulțumesc pe această cale instructorilor care s-au ocupat de pregătirea lor, să-i felicit din suflet pe toți membrii ansamblului și să le mulțumesc celor aproximativ 300 de ciugudeni care au venit venit să susțină ansamblul. Din fericire pentru noi, la multe secțiuni trecem de la amatori la profesioniști. Asta nu am spus eu, o spun alții. Am rămas surprins când m-au oprit două doamne de lângă București și care ne-au spus că ne susțin. Pentru noi aceasta e o satisfacție mare. Vreau să felicit și să mulțumesc organizatorilor și juriului”, a spus primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian.

De la ora 16,00 a avut loc un spectacol folcloric deschis de Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba cu soliştii Roxana Reche, Dorina Nariţa, Maria Filimon, Floricica Moga, Nicolae Tuhuţ, Cătălin Haşa (dirijor Alexandru Pal). În spectacol au fost incluse şi recitaluri susţinute de Leontina Fărcaş, Sava Negrean Brudaşcu şi Ansamblul „Bănăţeana” din Timişoara (coordonator Adela Chelaru).

Festivalul-concurs ”Cultură pentru Cultură” este organizat de Consiliul Judeţean Alba, prin Centrul de Cultură Augustin Bena Alba, este un proiect unic în Europa şi are scopul de a revitaliza cultura tradiţională din mediul rural şi de dezvoltare a turismului cultural în zonele istorico-etnografice ale judeţului Alba. În cadrul acestuia, sunt oferite premii în bani.

Citește și Târgul de Fete de pe Muntele Găina, în 18-19 iulie: Voltaj, Veta Biriș, Furdui Iancu, finala concursului ”Cultură pentru Cultură” – programul complet

Etapa finală a concursului s-a desfășurat la Avram Iancu, în 18 iulie, cu prilejul ”Târgului de fete” de pe Muntele Găina.

Revenim cu amănunte. (D.S.)

[nggallery id=770]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | CS Unirea, gală aniversară, la 50 de ani de la înființare

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO | CS Unirea, gală aniversară, la 50 de ani de la înființare CS Unirea Alba Iulia organizează, astăzi, o gală aniversară, la împlinirea a 50 de ani de la înființare, în cadrul căreia sunt premiați foști sportivi și antrenori, care au făcut cinste clubului prin rezultatele obținute, dar și sportivi și antrenori aflați în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea