Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: ”Carnavalul toamnei” la Grădiniţa cu Program Prelungit ”Piticot” Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unul dintre cele mai colorate anotimpuri, toamna, a fost sărbătorită cu mare entuziasm de preşcolarii de la Grădiniţa cu program prelungit „PITICOT” Câmpeni. Pentru a satisface curiozitatea copiilor cu privire la anotimpul de toamnă, în perioada 19 octombrie – 13 noiembrie 2015 s-a derulat  proiectul tematic ”Farmecul toamnei”.  

Carnavalul toamnei Cimpeni 01 (12)Proiectul a avut parte de diferite activităţi desfăşurate la nivelul grădiniţei, care le-a pus copiilor în valoare spiritul creativ prin confecţionarea unor măşti şi costume de carnaval, realizarea unor desene pe tema amintită, prezentarea unor expoziţii de lucrări practice, drumeţii. Părinţii s-au implicat cu interes în procurarea materialelor necesare desfăşurării activităţilor. Acest proiect s-a încheiat printr-o activitate extracurriculară plăcută şi relaxantă, denumită ”Carnavalul toamnei” sub îndrumarea educatoarelor Alina Miheţ, Daniela Bota, Simona Toader, Mariana Petruţa şi directorul unităţii, Ana Cîmpean.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Carnavalul  a debutat cu prezentarea programului artistic pregătit de copii: cântece și poezii închinate toamnei, urmat de o paradă a costumelor. Prichindeii îmbrăcaţi în cele mai inedite costume de carnaval au defilat mai timizi sau mai îndrăzneţi, pe scena decorată cu frunze ruginii: grupa Albinuţelor au fost fructe şi legume, iar grupa Ursuleţilor au fost zâne, prinţi, prinţese, cercetaşi, vrăjitori, spidermani, şoricei și personaje îndrăgite din poveşti.

Acțiunea a avut drept scop valorificarea cunoştinţelor şi deprinderilor preşcolarilor acumulate pe parcursul proiectului tematic ”Farmecul toamnei”, în cadrul căruia au fost abordate conținuturi referitoare la caracteristicile anotimpului toamna, bogățiile toamnei (fructe, legume, flori), și altele. Proiectul a fost o ocazie de întâlnire a tuturor: copii, părinţi, educatoare, într-o lume inocentă, hazlie plină de neastâmpăr şi energie, conferindu-i un caracter recreativ, dar urmărind totodată şi un scop educativ.
Ovidiu Culda

[nggallery id=1288]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea