Rămâi conectat

Cultură Educație

Delegație de la Colegiul ”I.M. Clain” din Blaj, la Conferinţa Naţională a Colegiilor şi Liceelor Pedagogice din România – ediţia 2017

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În societatea contemporană, vocaţia de dascăl este una de excepţie. A împărtăşi din cunoştinţele și din entuziasmul tău, a deschide noi orizonturi şi a insufla dorul de carte unor învăţăcei nu poate fi decât ceva excepţional. Avem convingerea că profesia de dascăl nu poate fi decât apreciată, reanalizată și așezată pe un piedestal în ierarhia valorilor actuale ale societății contemporane. deoarece, dincolo de transferul de informații, cadrele didactice au un rol important și în modelarea personalității generațiilor tinere, cu profunde implicaţii în prezent şi în viitor.

În acest sens, Asociaţia Naţională a Colegiilor şi Liceelor Pedagogice a organizat, la Predeal, în perioada 23-26 martie 2017, Conferinţa Naţională a Colegiilor şi Liceelor Pedagogice, cu tema ,,Formarea iniţială a învăţătorilor şi educatoarelor – o prioritate naţională actualizată”. La eveniment au participat delegaţii ale Colegiilor şi Liceelor Pedagogice din România, invitaţi din partea M.E.N. (prof. dr. Anca Denisa Petrache şi conf. univ. Vasile Timiş), precum şi preşedintele de onoare al Asociaţiei Naţionale a Colegiilor şi Liceelor Pedagogice (ANCLP), d-na senator, prof. univ. Ecaterina Andronescu.

Cei prezenţi au desfăşurat activităţi pe ateliere, cu scopul fundamentării Regulamentului de organizare şi funcţionare a colegiilor şi liceelor pedagogice din România (ROFCLPR). A fost prezentat raportul de activitate şi proiectele pentru anul 2017, sub coordonarea preşedintelui asociaţiei, prof. dr. Mircea Bertea.

Delegația Colegiul Naţional ,,Inochentie Micu Clain” Blaj, membru al ANCLP, a fost  reprezentată de: prof. Iuliana Şarlea şi prof. înv. preşc. Eugenia Cîmpian. Învățământul pedagogic blăjean are o veche tradiție, fiind cunoscut și apreciat de la deschiderea primei Școli Normale de fete din 15 octombrie 1924.

În final, ne dorim ca elevii de la profilul pedagogic al Colegiului Național ,,Inochentie Micu Clain”, director, prof. Ioan Tomoiagă,  să cinstească această profesiune de suflet și să devină dascăli cu viziune, bine pregătiţi, capabili să aducă modificări şi schimbări în funcţie de standardele UE şi de cerinţele actuale ale societăţii contemporane, a transmis prof. dr. Claudia Oancea-Raica, purtătorul de cuvânt al colegiului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea