Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

CUGIR: La Catedrala ”Adormirea Maicii Domnului”, peste 500 de credincioşi au luat aghiazmă de Bobotează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Catedrala ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului” din Cugir a devenit neîncăpătoare pentru cei peste 500 de credincioşi veniţi de dimineaţă ca să participe la slujba de Bobotează și să ia aghiazma mare.

După ce au luat parte la Sfânta Liturghie oficiată în incinta bisericii de către preotul paroh, părintele Mircea Giurgea numeroşi localnici, mulți dintre ei însoţiți de copii au asistat în faţa lăcaşului de cult la slujba de sfinţire a apei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Apoi, fiecare creştin şi-a umplut vasele de sticlă sau de plastic cu apă, din cei opt recipienţi (conținând peste 2.000 de litri de apă), așezaţi pe scările din faţa bisericii. Apă care, după cum spun ei, are efecte miraculoase. Potrivit tradiţiei ortodoxe, apa sfinţită la Bobotează, așa numita Aghiazma mare, se bea în următoarele opt zile dimineața, pe nemâncate, iar apoi se foloseşte doar pentru sfinţirea caselor şi în cazul persoanelor grav bolnave.

Boboteaza sau Botezul Domnului încheie ciclul sărbătorilor de iarnă și reprezintă în acelaşi timp și una dinte cele mai importante sărbători de la începutul noului an.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Accident rutier pe șoseaua de centură Alba Iulia între două mașini: Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO Accident rutier pe șoseaua de centură Alba Iulia între două mașini: Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a produs marți, în jurul orei 20:30, pe șoseaua de centură din Alba Iulia între două autoturisme. Șase participanți la trafic au fost implicați, două persoane suferind leziuni ușoare. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea