Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

ASTĂZI, la Cugir: Conferință religioasă ”Oamenii lui Dumnezeu în veacurile dezumanizării” – susținută de părintele profesor Jan Nicolae

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

parintele jan nicolaeCasa de Cultură și ,,Liga Tinerilor Creștini Ortodocși’’ din Cugir organizează joi, 18 iunie, începând cu ora 18.00, Conferința cu tema ,,Oamenii lui Dumnezeu în veacurile dezumanizării’’, susținută de părintele Jan Nicolae, profesor al Facultății de Teologie din Alba Iulia.

Părintele Jan Nicolae este născut la data de 5 decembrie 1967, în Găești-Dâmbovița. Este posesor a trei licențe, în chimie alimentară, teologie și filozofie, cu studii doctorale în Germania și un titlu de doctor în teologie, obținut la Cluj-Napoca. Părintele Jan Nicolae este căsătorit cu o cugireancă, este profesor la facultatea de Teologie din Alba Iulia și slujitor la biserica memorială ,,Mihai Viteazul’’ din oraș.

Cei care l-au ascultat pe părintele Nicolae, au fost fascinați deopotrivă de discursul fierbinte, pasionant, cult și înțelept, și de entuziasmul său molipsitor.

Preocupat de tradiție și folclor, ca mijloace de transmitere a credinței, părintele Jean a devenit un animator cultural de prim rang în Cetatea Unirii. Cât despre transferul sfinției sale, de la inginerie, la teologie, via filozofie, părintele Nicolae recunoștea pentru Formula AS: ,,La chimie alimentară înveți cum se face pâinea și vinul, la teologie cum să le sfințești, la filozofie cum trebuie să le împarți’’.
(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Roșca Renata, Aloman Andreea și Costan Denisa, rezultat deosebit la Simpozionul „Agricultură ecologică, punte întrecute și viitor”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Roșca Renata, Aloman Andreea și Costan Denisa, rezultat deosebit la Simpozionul „Agricultură ecologică, punte întrecute și viitor” Trei eleve de la Luceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Ciumbrud au participat la Simpzionul „Agricultura ecologică, punte între trecut și viitor”, organizat în județul Maramureș. Roșca Renata, Aloman Andreea și Costan Denisa, conduse de doamna profesor Ana […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea