Rămâi conectat

Ştirea zilei

Zvonurile privind cazul militarului decedat în accidentul rutier de la Alba, infirmate de Ministerul Apărării

Ziarul Unirea

Publicat

în

În urma speculațiilor apărute în mai multe publicații online, potrivit cărora Ministerul Apărării încearcă să mușamalizeze cazul militarului decedat în accidentul rutier petrecut în 29 iulie în județul Alba, MAPN a transmis public o informare prin care infirmă acuzațiile.

accident mortal DN1 autocar militar Teius (1)Principala idee propagată în presă se referă la faptul că MAPN nu ar dori să asigure familiei militarul decedat drepturile financiare prevăzute de lege în astfel de cazuri (n.r. militarul se afla în misiune), intrucât acesta s-ar fi aflat în concediu în ziua producerii tragediei.

“Militarii Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazul” au executat, în data de 29 iulie 2015, misiuni specifice de ceremonii şi onoruri militare în garnizoana Oradea, cu prilejul aniversării Centrului de Excelenţă NATO în domeniul HUMINT şi sărbătoririi Zilei Imnului Naţional.

CITEȘTE ȘI: Mesaje emoţionante în memoria militarului care şi-a pierdut viaţa în urma accidentului rutier din Alba

Accidentul de circulaţie în care şi-a pierdut viaţa plutonierul-major Mihai Laurenţiu-Rodian s-a produs pe timpul deplasării din Oradea către Bucureşti, între localităţile Teiuş şi Alba Iulia.

in memoria Mihai Laurentiu Rodian plutonier majorÎn scopul asigurării efectivelor necesare desfăşurării activităţilor, mai mulţi militari ai unităţii au fost chemaţi temporar din concediile de odihnă, inclusiv plutonierul-major Mihai. Această procedură a respectat în totalitate prevederile legale.

Din ordinul ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa, Corpul de Control şi Inspecţie al M.Ap.N. a demarat marţi, 4 august, o acţiune de cercetare a împrejurărilor producerii evenimentului.

Facem precizarea că împrejurările producerii acestui eveniment sunt investigate, conform prevederilor legale, de către Parchetul Militar, iar la nivelul Statului Major General a fost constituită o comisie de cercetare pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă.

Familia va beneficia de toate drepturile financiare, potrivit legii”, se afirmă într-un comunicat al MAPN postat pe pagina de internet a instituției.

BT


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea