Ziua Romilor, sărbătorită vineri la Alba Iulia: Prezentare de costume, muzică instrumentală, masă populară și premii pentru elevi. PROGRAMUL

romiDe un eveniment pregătit special pentru ei vor avea parte romii din Alba Iulia, de Ziua Internațională a Romilor. Este vorba despre un eveniment organizat în Cetatea Alba Carolina, în programul căruia sunt cuprinse spectacole de muzică și dans, discursuri susținute de lideri ai comunității rome, premierea unor elevi cu rezultate bune la învățătură, dar și o masă populară.

Manifestarea se va desfășura cu începere de la  13.00, pe Latura de Vest a Cetății, iar moderatorul evenimentului va fi consilierul local Rareș Buglea.

ELIT

”Scopul acestui eveniment este de a sărbători împreună, autorități locale, comunitatea romă și întreaga societate Ziua dedicată cetățenilor  de etnie romă din Alba Iulia”, spun organizatorii.

PROGRAM

Ziua Internațională a Romilor, la Alba Iulia

ORA  13:00  – Cuvânt de deschidere: Viceprimarul municipiului Alba Iulia,  Gabriel Pleșa

ORA 13:10  – Cuvânt de învățătură- Preot ortodox Victor Constantin Parohia  „Lumea nouă” Alba Iulia

ORA 13:20  – Discurs – Dl. Florin Manole, membru al Colegiului director al Consiliului național pentru combaterea discriminării

ORA 13:30 – Discurs -lideri ai comunității rome

ORA  13:40  –   Discurs – Dl. Primar Mircea Hava

ORA  13:50  –  ”Statutul femeii în familia de romi”- prezintă conferențiar Călina Ana Buțiu de la Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia

ORA  14:00  –  Acordare premii

ORA 14:10 –  Moment religios susținut de Asociația Biserica Apostolică a Credinței în Iisus Hristos prin domnul pastor misionar Zoltan Antoniu

ORA  14:40  –   Moment artistic Centrul cultural “Augustin Bena “ Alba Iulia

  • prezentare costume
  • muzică instrumentală

ORA  15:10  – Masa populară

Reamintim că,  pentru acest eveniment Primăria Alba Iulia a apobat într-o ședință de consiliu local suma de 7.000 de lei, din bugetul local. (C.M.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

IntoarceFoaia 7 aprilie 2016 at 19:24

Rares Buglea va modera un eveniment ce sarbatoreste tiganimea? El care a propus ca tigancile sa fie castrate? Zau? Asta e o gluma marca Mircea Hava?

bulibasa 7 aprilie 2016 at 19:52

Nu am auzit de manifestari asemanatoare de ziua internationala a Israelului, a Ungariei sau a Germaniei. Doar in tiganeala asta ne place? Sau e doar pentru votare?

1 7 aprilie 2016 at 20:50

Dati-i o palarie lui Gabi Plesa si puneti-i o mustata falsa si nu o sa-l mai deosebiti intre garoi…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...