Rămâi conectat

Actualitate

Ziua Regalității sărbătorită în 15 octombrie la Alba Iulia, în prezența Principelui Radu al României

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Principele Radu al României va fi prezent în data de 15 octombrie, cu ocazia sărbătoririi ”Zilei Regalității”, după cum anunță administrația locală.

”Alba Iulia şi-a consacrat de-a lungul istoriei poziţia de oraş capitală: Capitală a Prinicipilor Transilvani, Capitală a Unirii, Capitala Încoronării. Marcând momentul istoric de mare însemnătate – Încoronarea Familiei Regale la Alba Iulia – oraşul şi-a afirmat o identitate complexă, de certă poziţionare între marile oraşe europene strâns legate de Casele Regale.

Loialitatea, statornicia, tăria, răspunderea, iubirea, generozitatea – simbolurile Casei Regale sunt elemnte ce contribuie la păstrarea cursului firesc al vieţii istorice și patrimoniului ancestral din orașul UNIRII.

Alba Iulia a fost, este şi va continua să fie un partener apropiat al Familiei Regale de care ne leagă, pe lângă conştiinţa unui un trecut comun şi dorinţa unui viitor construit pe elemente fundamentale redutabile.

Devotamentul neîncetat de care Famila Regală a României a dat dovadă pentru naţiunea română, interesul constant și preocuparea pentru oameni, exemplul oferit românilor în ceea ce priveşte respectarea unor principii fundamentale precum libertatea, dreptatea, toleranţa și democrația sunt doar câteva din principalele considerente pentru care data de 15 Octombrie trebuie menţinută în calendarul celor mai importante evenimente ale oraşului.

Casa Regală a României împreună cu Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba au convenit asupra semnării unui protocol care să definească, încă o dată, rolul deosebit pe care îl joacă oraşul pe plan regional, naţional şi european. Protocolul va proiecta pe o perioadă de 10 ani modul de colaborare dintre cei trei parteneri subliniind în principal un calendar de activităţi ce se vor desfăşura în luna octombrie a fiecărui an ca expresie a susţinerii şi recunoaşterii publice reciproce. Temele propuse implică diverse domenii de activitate (educaţie, cultură, turism, diplomaţie ş.a.) şi se concretizează prin organizarea unor evenimente la nivelul municipiului Alba Iulia, ca expresie a susţinerii Casei Regale a României pentru obiectivele de dezvoltare locale, judeţene şi regionale şi în bună măsură ca apreciere a actorilor locali faţă de sprijinul şi vizibilitatea conferite judeţului Alba şi municipiului Alba Iulia de către Casa Regală a României”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Alba Iulia.

Programul propus pentru 15 octombrie 2013 este:

Ora 11.30: SOSIRE ASR Principele Radu al României la Alba Iulia. Liceul de arte „Regina Maria”

* dezvelirea plăcii cu denumirea Liceul de arte „Regina Maria”

* înmânarea accept Casa Regală a României pentru denumirea şcolii

* înmânare insigne de rever catre corpul profesoral

* Speech-uri: iniţiatori, istorici, ASR Principele Radu

Ora 12.30 DEPLASARE ASR Principele Radu al României de la Liceul de arte Regina Maria la Muzeul Naţional al Unirii

* semnare protocol în Sala Unirii: Casa Regală a României, Consiliul Judeţean Alba, Primăria municipiului Alba Iulia

* lansare/prezentare carte: Regina Maria, Regele Ferdinand

* discursuri

Ora 19.00 CONCERT în onoarea Familiei Regale „Regal de Toamnă” la Casa de Cultură a Sindicatelor

FOTO: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea