Rămâi conectat

Actualitate

Ziua Europeană 112. În 2012, jandarmii din Alba au fost solicitaţi de mai bine de 800 de ori prin acest număr

Alexandra Mates

Publicat

în

 

În fiecare an, la data de 11 februarie, se sărbătoreşte ziua numărului unic european de urgenţă „112”, ce reprezintă sistemul tehnic şi organizaţional al recepţionării şi transmiterii apelurilor de urgenţă pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.

În anul 2012, la nivelul Jandarmeriei Alba, au fost înregistrate 835 de solicitări prin sistemul „112”, ceea ce reprezintă o creştere cu 12,08% faţă de anul 2011 şi cu 136% faţă de anul 2010. Acestea au constat, în principal în intervenţii în cazuri de violenţă domestică, furturi de material lemnos şi feros, sustrageri a unor articole din magazine, tulburarea ordinii şi liniştii publice precum şi apeluri ale turiştilor aflaţi în dificultate în zona montană.

Totodată, au fost desfăşurate acţiuni în unităţi de învăţământ care au avut ca scop creşterea gradului de informare a elevilor cu privire la necesitatea existenţei acestui  sistem şi la situaţiile în care trebuie utilizat.

Numărul pan-european de urgenţă „112” a fost creat în 1991, iar din luna aprilie 2005, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional în toată România.

Începând cu anul 2008, „112” este unicul număr de urgenţă care poate fi folosit de pe orice telefon fix, telefon public sau mobil pentru a ajunge, gratuit, la serviciile de urgenţă (jandarmerie, ambulanţă, poliţie, pompieri) în orice ţară a Uniunii Europene.

Pentru a solicita sprijinul jandarmilor, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţă 112 sau se pot adresa celor mai apropiate secţii sau posturi de jandarmerie.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea