Rămâi conectat

Curier Județean

Ziua Educației celebrată la Grădinița cu P.P. Step by Step Nr.12 Alba Iulia. Ce activități au desfășurat micuții preșcolari

Publicat

în

Unul din îndemnurile filosofului Aristotel era acela că, pe langă viață, să dăruim copiilor și arta de a trai bine, educându-i…
De Ziua Mondială a Educației, Grădinița cu P.P. Step by Step Nr.12 Alba Iulia a oferit membrilor comunității online, prin intermediul paginii de facebook, imagini care surprind momente inedite si experiențe noi de învățare, într-o atmosferă plină de joc, dragoste și bucuria de a fi împreună.

Grădinița cu program prelungit Step by Step nr.12 și-a deschis porțile pentru copii la 1 aprilie 1977, adunând până în prezent 43 de ani de activitate desfășurată în folosul comunității, la un înalt nivel calitativ. Din anul 1997, grădinița funcționează în alternativa educațională Step By Step, alternativă bazată pe individualizarea învățării, fiind singura de acest fel din municipiul Alba Iulia.
Deși ziua de 5 octombrie este o zi nelucrătoare, activitățile desfășurate de copiii și colectivul de cadre didactice din grădiniță, în săptămâna premergătoare acestei zile, reliefează importanța educației pentru viața copiilor și a întregii comunități.
Astfel:

-Copiii din Grupa Albinițelor au desfășurat concursuri de cultură generală, întreceri sportive și jocuri pentru coeziunea grupului, legând prietenii cu noii colegi;
-Copiii din grupa mare Prichindeii au exersat TEHNICA BLAZONULUI, tema centrală fiind TOAMNA;
-Grupa Rozelor a confecționat semne de carte variate și pline de culoare;
-Steluțele, Zambilele, Piticii și Mugurașii s-au bucurat de activitățile desfășurate cu colegii și și-au reamintit cu drag lucrurile învățate până acum;
Ce e bine, ce e rău! Licuricii învață să se comporte corect la grădiniță și în societate;
-Copiii grupei mici Voiniceii își exersează deprinderi de bază, necesare integrării în învățământul preșcolar;
-Cu răbdare și îndemânare, Razele aurii au creat “Umbreluțe unice” ;
-Chiar și în condiții de distanțare fizică, Boboceii pufoși au fost implicați în proiectul de grup „Grădinița mea”. Astfel, copilașii au fost încurajați să rămână uniți și să-și reprezinte, ca o adevarată echipă, noua lor casuță, GRĂDINIȚA. Fiecare și-a reprezentat piesa lui de puzzle printr-o tehnică specifică activităților artistico-plastice sau practice, iar la final piesele au fost asamblate, luând forma unui intreg.

Electrica Furnizare Discount

Spiritul de echipă presupune dezvoltarea și învățarea unor abilități și valori esențiale pentru copii: ÎNCREDERE, RESPONSABILITATE, COOPERARE, COMUNICARE, PRIETENIE.

Cultivarea spiritului de echipă a fost și este una dintre prioritățile alternativei Step by Step și a grădiniței noastre. Totodată, copiii invaţă că, deşi aparţin unei echipe, fiecare este diferit și are rolul său. Aşadar, fiecare copil este înzestrat cu talente diferite şi ele trebuie susţinute şi promovate, atât în cadrul şcolii, cât şi în afara ei.

De asemenea, s-au creat postere cu mesaje: EDUCAȚIE FĂCUTĂ CU IUBIRE; Dacă vreau să cresc voinic, fac gimnastică de mic!, We are the pieces of a puzzle, Always a TEAM!, We are STRONG, SMART, THE BEST! etc.

Managerul Grădiniței cu P. P. Step by Step nr. 12, prof. Suciu Veronica, împreună cu întreg colectivul instituției, le-a transmis copiilor, părinților și colaboratorilor, prin intermediul paginii de facebook https://www.facebook.com/gradinita12alba un gând: „Educația presupune o dăruire continuă, dar și o strădanie neîntreruptă în căutarea și atingerea desăvârșirii, deci bucurie, împlinire și responsabilitate deopotrivă.

Astăzi, în 5 octombrie, când sărbătorim cu toții Ziua Mondială a Educației, vă multumim că ne sunteți alături și ne sprijiniți mereu, astfel încât activitatea educativaă desfășurată în grădinița noastră să aducă roada bună în viața copiilor, a familiilor dumneavoastră și a noastră, a tuturor!

Vă dorim să petreceţi Ziua Internaţională a Educației alături de cei dragi din familie, într-o atmosferă plăcută, de sărbătoare, care să ne amintească faptul că: Împreună, prin educație, vom reuși! Vom reuși să fim mai buni, mai cooperanți, mai răbdători și mai iubitori!” (Prof. înv. preșc. Ioana Delia Decean, Responsabil Imagine al GPP Step by Step Nr 12 Alba Iulia)

Publicitate

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 25-27 septembrie 2021

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 25-27 septembrie 2021

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 25-27 septembrie 2021. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 25 – 27.09.2021

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Electrica Furnizare Discount

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO| Atelier pentru cei mici, la Noaptea Cercetătorilor 2021, la Muzeul Unirii: Copii au confecționat jucării din materiale reciclabile

Publicat

în

VIDEO| Atelier pentru cei mici, la Noaptea Cercetătorilor 2021, la Muzeul Unirii: Copii au confecționat jucării din materiale reciclabile

Evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni din 2021 își propune să celebreze știința, ca erou ce a făcut posibilă deschiderea lumii. Gândit în jurul conceptului „Deschiderea științei”, evenimentul nostru va evidenția impactul pe care știința și cercetătorii l-au avut în procesul de deschidere din nou a lumii.

Niciodată în istoria umanității impactul științei asupra vieții noastre nu a fost mai clar și mai rapid. Conceptul va fi extins pentru a sublinia rolul cheie pe care îl va juca cercetarea într-o recuperare sustenabilă post-Covid, un proces care va permite societăților să avanseze către un viitor mai curat, mai durabil, neutru din punct de vedere al „amprentei carbonului”.

Încrederea publicului în știință vine cu o responsabilitate mai mare pentru cercetători: „Opening Up Science” va transmite, de asemenea, un mesaj cheie către comunitatea cercetătorilor care trebuie să se deschidă publicului. Folosind evenimentul nostru ca exemplu de bune practici, vom evidenția importanța angajamentului public și a educației științifice ca elemente vitale pentru a face știința cu adevărat mai deschisă în societate.

Electrica Furnizare Discount

Evenimentul este organizat de un consorțiu național, în mari orașe universitare românești (Iași, Timișoara, Craiova, Constanța și Sibiu, Alba Iulia), în colaborare cu partenerii lor tradiționali și autoritățile locale, alături de festivaluri științifice locale sau asociații științifice.

Flexibilitatea va fi principiul cheie în organizarea evenimentului anului 2021 – indiferent dacă revenim la interacțiunea față în față sau rămânem într-un format online, axat pe experimente mintale, evenimentul va valorifica experiența nou dobândită din 2020 care ne va permite o mai bună pătrundere în comunitățile izolate ale României.

Cu ocazia evenimentul organizat la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia celor mici le-a fost dedicat un atelier de creație unde au confecționat jucării din cutii de pizza și resturi textile, au pictat și au modelat bijuterii folosind apa, făină și sare.

 

Citește mai mult

Curier Județean

Primăria Municipiului Sebeș: ANUNȚ privind administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Recomandări ferme pentru anumite categorii de persoane

Publicat

în

Primăria Municipiului Sebeș: ANUNȚ privind administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Recomandări ferme pentru anumite categorii de persoane

Primăria Municipiului Sebeș aduce la cunoștința cetățenilor că din data de 28 septembrie 2021 începe administrarea celei de-a treia doze de rapel la Centrul de vaccinare Sebeș, situat la sediul Centrului de zi pentru persoane vârstnice Sebeș, în cartierul Aleea Lac, nr. 12. Programul de lucru al Centrului de vaccinare Sebeș a revenit la 12 ore/zi, în intervalul orar 08:00-20:00.

Doza a treia de vaccin este ferm recomandată următoarelor categorii:

– persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe (persoane vârstnice, cu boli cronice);

Electrica Furnizare Discount

– persoanelor cu risc mare de expunere, ex. personal medico-social, din învățământ etc.;

– persoane care au mai mult de 6 luni de la administrarea celei de a doua doze.

Doza de rapel se va efectua cu vaccinuri pe bază de ARN mesager, indiferent de doza inițială, astfel doza a treia se poate efectua cu serul produs de Pfizer-BioNTech sau Moderna. Având în vedere că imunizarea cu vaccinul Johnson & Johnson a început în luna mai, încă nu este necesară administrarea altei doze.

Persoanele interesate de vaccinare se pot programa prin intermediul platformei naționale de programare sau prin prezentarea directă la sediul Centrului de vaccinare din Sebeș.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare