Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Ziua Bărbatului a devenit legală. Se sărbătorește pe 19 noiembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

ZIUA-BARBATULUI-19-NOIEMBRIEDe acum încolo, bărbații au și ei sărbătoarea lor. Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, cu 204 voturi „pentru”, 16 „împotrivă” și 63 de abțineri, un proiect de lege pentru declararea zilei de 19 noiembrie – Ziua bărbatului și 8 martie – Ziua femeii.

Potrivit raportului Comisiei pentru egalitate de șanse, propunerea legislativă are ca obiect de reglementare declararea zilei de 8 martie — Ziua femeii și 19 noiembrie — Ziua bărbatului, având drept scop eliminarea discriminării dintre femei și bărbați și creșterea gradului de conștientizare privind concilierea vieții de familie cu viața profesională.

Sărbătorirea zilei femeii și a zilei bărbatului este un prilej pentru a îmbunătăți relațiile dintre sexe, de a evidenția realizările și contribuțiile lor la comunitate, familie, căsătorie și prezentarea unor modele de urmat, se arată în raport.

Potrivit documentului, Ziua femeii nu trebuie confundată cu ziua mamei, iar Ziua bărbatului cu cea a tatălui.

Proiectul de lege a fost respins de Senat, iar Camera Deputaților este for decizional. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea