Ziarul Unirea

Ziarul “Unirea” pârât la OPC

Zilele trecute am primit un e-mail de la un cititor supărat de faptul că de când a început campania electorală ziarul “Unirea” abundă de materiale electorale. Folosind un limbaj foarte ofensiv, domnul Eugen (yeno1982), autorul scrisorii anonime, subliniază faptul că a transmis acest mesaj și Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului Alba (OPC). Expeditorul scrisorii electronice nu semnează reclamaţia, noi deducând datele sale de identificare din configuraţia adresei de e-mail.

Iată cîteva pasaje din sesizarea anonimă: “Ziarul Unirea a devenit o fituica de articole electorale! va rog sa va stergeti sitagma „Ziar independent” de pe sigla si sa puneti: Ziar ce publica orice contra cost! Va rog sa transmiteti la toata redactia si la seful d-voastra nu puteti face in tara asta chiar orice vreti!

ELIT

Inaintez acest email si Oficiului pentru Protectia Consumatorilor Alba! va rog domnillor sa verificati acest ziar si sa vedeti cat de independent este! cum este pozibil să aibă acest slogan pe sigla si apoi sa ne intoxice cu reclame electorale si articole platite de unul si altul! unde mai este protectia noastra a cititorilor? Daca este nevoie o sa reclam la Bucuresti, trebuie sa fie cineva care sa poata lua masuri fata de cei care inteleg democratia gresit!”

În spiritul democrației corect înțelese i-am răspuns lui Eugen, dorind să deschid un dialog în legătură cu supărarea sa. Acesta nu a mai răspuns însă încercării mele de a îi oferi o imagine mai corectă asupra situației semnalate:

“Pe viitor, asteptăm un feed-back mai concret, vizavi de articolele publicate, un feed-back care sa poată deveni constructiv. Multumesc pentru faptul ca ne semnalati nemultumirile dumneavoastra legate de continutul ziarului si calitatea autorilor acestora. Nu ezitati sa ne contactati in continuare, pentru a ne informa sau critica, poate chiar pentru a ne sugera subiecte sau abordari interesante, care noua ne scapă.”

ADEZIUNE PLUS ALBA

La fel ca și domnul Eugen, oricine poate semnala informații, fapte, abuzuri, probleme de interes public la secțiunea “Știrea Ta” a ediției online a ziarului “Unirea” sau la redacția instituției.

Toate materialele serioase au fost publicate fără niciun fel de reținere. Așa că, fac un apel cu această ocazie, ca cititorii ziarului să partcipe activ și constructiv la reflectarea realităților din județul Alba, scriindu-ne sau trimițându-ne fotografii relevante despre problemele pe care le sezizează. Pentru că părerea și feed-back-ul dumneavoastră contează pentru ziarul “Unirea.”

 

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

15 aprilie: Ziua Mondială a Artei. Celebrarea recunoștinței față de contribuția artiștilor la îmbogățirea culturii și spiritualității universale

La data de 15 aprilie, anual, este celebrată Ziua Mondială a Artei, ca recunoștință față de contribuția oamenilor de artă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

claudiu 20 noiembrie 2012 at 15:26

Nu pot sa spun decat Doamne Pazeste… in privinta acelui om care v-a parat si la capacitatea lui de a intelege realitatea si libertatea de exprimare. Dar totusi… ce are de-a face OPC cu ceea ce se publica in presa online ? Inteleg ca unora le-ar placea sa incepa sa cenzureze dupa bunul plac comentariile SI DE AICI insa daca o sa incepeti si voi sa faceti asa ceva nu o sa va mai citeasca nimeni ! Presa online s-a impus deoarece ofera o interactivitate intre autorul unui articol si cititori si asta-i cam supara pe multi deoarece nu suporta sa fie criticati. Deci domnul EUGEN, daca nu iti convine du-te tata in alta parte. Nu mai citii ce aberam pe aici si o sa fi mai linistit !

biscuite 20 noiembrie 2012 at 15:59

Eu sincer…ii dau dreptate domnului Eugen. De fiecare data cand se apropie campania electorala din cele cateva pagini ale ziarului, 70 % sunt despre promisiunile politicienilor, 25 % anunturi si doar 5 % stiri adevarate.
Si acum regret faptul ca m-am lepadat de ziarul Romania Libera. !!!!
Sunt multi cititori care s-au saturat de promisiunile clasei politice, iar prin publicarea promisiunilor acestor nulitati, ziarul Unirea devine partas la la ceea ce se intampla acum in tara, iar faza cu „ziar independent” nu mai are nici o acoperire… ar trebui schimbat sloganul in „ziar mercenar”… publicam orice, numai bani sa aveti. Imi cer scuze, dar asta-i adevarul !!!

Horea 20 noiembrie 2012 at 17:01

Tovarase „biscuite”

UNIREA e cu adevarat un ziar independent. Adica face orice doreste, respectand binenteles legile tarii.

Campania electorala e un prilej favorabil si pentru acest ziar de a-si rotunji (justificat) veniturile din publicitate.Că politicienii fac multime de promisiuni, care raman neonorate, nu e vina acestui ziar care mă si mir cum mai rezita financiar pe aceasta cumplita criza.

Closca 20 noiembrie 2012 at 17:41

Fara reclama electorala in ziare!

tzatza 20 noiembrie 2012 at 21:08

Ca si la televizor, unde pui minutza pe telecomanda si schimbi programul pe oricare canal pe care il doreste mintea mai putina sau prea multa pe care o ai, daca un ziar nu-ti place, pui mina pe altul si citesti doar mica publicitate sau necrologul. Daca odata la 4 ani, nu vrei sa afli nimic despre cei care te vor reprezenta pe tine sau poate doar familiile si interesele lor, inseamna ca ai O MARE PROBLEMA DE PERCEPTIE, ca de intelegere nici nu poate fi vorba.
Astfel de oameni sunt cei care se afla in procese cu toata scara blocului, cu toate neamurile si toti cainii vagabonzi care urla a pustiu, prin cartier. Ce o fi, (daca o fi ceva)in mintea lor, poti afla doar la necropsie. Daca un ziar este independent, dar se autofinanteaza – adica nu cheltuie banul public – NORMAL ca are nevoie si de publicitate. Doar comunistii gandesc altfel !

TR1 20 noiembrie 2012 at 21:55

eu am abonament sa citesc stirile din acest judet si aceasta tara nu sa vad si sa citesc aceleasi poze si articole timp de o luna doar asa ca ciul sa se umble de bani
pe mine ma pierdut de abonat

nelu 20 noiembrie 2012 at 21:59

independent, neindependent mie imi place asa cum e, si nu va mai plangeti atata ca apar si stiri suficiente de actualitate din tot judetul. Dati like pe facebook si o sa fiti la curent in timp real cu tot ce se intampla in judet, eu asa am facut si sunt super-multumit. Cand ne aflam in campania agricola vedem stiri agricole, iar in campania electorala e logic sa vedem stiri electorale. Ufff da greu mai e..

alex 21 noiembrie 2012 at 0:03

Intr-o oarecare masura sunt si eu de acord cu dl.Eugen, dar nu si cu metodele lui (degeaba face o sesizare la OPC, dansul ar trebui sa faca apel la ratiunea conationalilor sai), dar pe de alta parte sunt constient ca presa trebuie sa-si sustina cumva activitatea, iar articolele semnate de politicieni sunt platite regeste. Totusi sunt trist sa vad ca aceleasi metode de campanie electorala reusesc sa amageasca oamenii chiar si dupa 23 de ani…De asemenea sunt trist vazand ca oamenii inca nu au invatat cu adevarat sa gandeasca pentru ei, au pastrat aceeasi mentalitate comunista (sanctificarea celor aflati in functii inalte si inevitabil pupinc…rismul ca unica metoda de a urca pe scara sociala). Cu o astfel de mentalitate in randul populatiei e clar ca lucrurile nu ar putea sta altfel, nici macar in presa scrisa/ online, ca tarii asteia nu-i va merge in nici un caz mai bine si ca aceia care isi vor dori o viata decenta vor fi nevoiti sa plece peste granita.

Liberalul Aiudean 21 noiembrie 2012 at 8:28

Alex, sunt de acord cu tine, in plus vreai sa mai adaug faptul ca o oarecare perdere de independenta este. Faptul poate fi dovedit usor, daca facem o comparatie intre ce atare in ziarul scris si ce apare in cel online. Online nu mai sunt postate une3le articole care sunt generatoare de critici aspre la adresa subiectilor.

Comentariile sunt oprite