Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Zeci de grupuri cu sute de mii de membri, implicate în infracţionalitatea informatică, au fost descoperite pe Facebook

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nu mai puţin de 74 de grupuri de discuţii pe Facebook, ale căror teme ţin de infracţionalitatea informatică, au descoperit specialiştii în securitate.

Divizia de securitate Talos a celor de la Cisco a creat o listă cu 74 de grupuri de discuţii pe Facebook ai căror membrii sunt implicaţi de-o parte sau de cealaltă a mai multor tipuri de activităţi ilegale.

Cele mai multe dintre grupurile descoperite erau adevărate bazare pentru vânzarea şi cumpărarea datelor pentru cardurile de credit ori de debit sau a informaţiilor de acces pentru diverse conturi.

În total, cele 74 de grupuri de discuţii însumau aproximativ 385.000 de membrii interesaţi într-un fel sau altul de aceste activităţi.

Datele unui card valid, spre exemplu, erau vândute în cadrul acestor grupuri cu preţuri care începeau de la doar 7 dolari.

Aşa cum explică specialiştii de la Talos, descoperirea acestor grupuri nu a fost deloc dificilă. S-a pornit de la o banală căutare pe Facebook după cuvinte cheie precum “cvv”, “carding” sau “spam”.

După ce au fost găsite câteva grupuri de acest gen şi s-a realizat înscrierea în ele, restul descoperirii a fost facilitată chiar de algoritmul Facebook, care este foarte bun la sugerarea conţinutului similar – în acest caz grupuri care au ca teme activităţile ilegale vizate de cercetători.

Facebook, care foloseşte aproximativ 30.000 de angajaţi şi diverse tehnici automatizate pe partea de securitate, a eliminat cele 74 de grupuri după ce i-a fost adusă la cunoştinţă existenţa lor de Talos.

Însă, aşa cum au observat deja cercetătorii, locul grupurilor şterse a început deja să fie luat de alte grupuri care vizează aceleaşi practici ilegale.

Sursa: news.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea