Zeci de dosare de pensie de invaliditate în vizorul DNA

Zeci de dosare de pensie de invaliditate în vizorul DNA

Zeci de dosare de pensie de invaliditate în vizorul DNAProcurorii DNA au în vizor zeci de cazuri de acordare a pensiei de invaliditate de către medicul Alexandru Faur, reţinut recent de Direcţie pentru fapte de corupţie, potrivit datelor din referatul cu propunerea arestării preventive emis în cazul bărbatului.

Concret, procurorii arată că în baza competenţei teritoriale, vor fi verificate mai multe dosare de acordare de pensie de invaliditate pentru persoane din localitățille „Negreni, Valea Drăganului, Huedin, Săcuieu, Poieni, Beliș, Răchițele și parțial Cluj-Napoca, zone din care există indicii că provine un număr extrem de ridicat de persoane care beneficiază de pensie de invaliditate ca urmare a deciziilor emise de către Faur Alexandru”.

Procurorii arată în documentul citat că dosarul are la bază un denunţător, mai precis o persoană cu simţ civic care s-a spovedit anchetatorilor DNA legat de ce auzise de la persoane interesate de o pensie de invaliditate.

„Dosarul penal a debutat urmare a denunțului formulat de către martorul (….), cu privire la infracțiuni de corupție săvârșite în legătură cu obținerea de către numeroase persoane care domiciliază pe raza comunei Săcuieu a pensiilor de boală. Denunțătorul a arătat că ar fi luat la cunoștință din relatările mai multor (….), că pentru a obține avizarea dosarului pentru acordarea fără drept a pensiei de boală, ar fi recurs la sprijinul unei persoane de sex feminin numită ”(….)” din localitatea (….) care ar pretinde circa 1.600 lei pentru ajutorul acordat.

Aceasta ar fi indicat beneficiarilor că avizarea dosarului medical este realizată cu ajutorul doctorului Faur, medic expert din cadrul Casei de pensii a județului Cluj sens în care aceștia remit suplimentar și suma de 1.000 lei destinată acestuia. În susținerea denunțului (….) a depus la dosar copii ale unor acte medicale despre care arată că ar fi fost obținute de către un(….) cu sprijinul numitei (….) și urmează a fi folosite pentru emiterea deciziei de pensionare”, se arată în documentul citat.

sursa: stiripesurse.ro

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...