Rămâi conectat

Actualitate

Zahărul și margarina, alimente de lux în România. Inflația a scăzut cu doar 1% în România

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Zahărul și margarina, alimente de lux în România. Inflația a scăzut cu doar 1% în România

În luna ianuarie, creșterea prețurilor de consum s-a temperat, comparativ cu ultimele luni ale anului 2022. Rata anuală a inflației a scăzut la 15,1% față de 16,4%, în luna decembrie 2022 și 16,8% în luna noiembrie, potrivit datelor INS.

Comparativ cu decembrie 2022, în ianuarie 2023 preţurile de consum au crescut cu 0,3%.

Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni (februarie 2022 – ianuarie 2023) faţă de precedentele 12 luni (februarie 2021 – ianuarie 2022) este 14,3%.

Cea mai mare creştere a fost înregistrată în prima lună din 2023 la alimente, cu 22,47% mai scumpe faţă de ianuarie 2022, urmate de mărfuri nealimentare, cu 11,8%, şi servicii cu 10,2%.

Rata anuală a inflației va scădea probabil în trimestrul I 2023 în linie cu cea mai recentă prognoză pe termen mediu, dar va coborî semnificativ mai alert ulterior, ajungând la nivelul de o cifră încă din trimestrul III al anului curent, consideră specialiștii Băncii Naționale, potrivit Minutei şedinţei de politică monetară a Consiliului de Administraţie al BNR din 10 ianuarie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing

Ziarul Unirea

Publicat

în

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing Escrocii au găsit o nouă metodă prin care încearcă să le fure banii din conturi oamenilor neatenți, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Este vorba de „spoofing” și înseamnă mascarea identității. Citește și: Schimbare importantă la cardurile de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea