Ziarul Unirea

Weekend în flăcări pentru ISU

Odată cu ninsorile abundente din acest weekend, în Alba au avut loc mai multe incendii la care pompierii ISU au intervenit promt, astfel încât nu s-au înregistrat victime, fiind salvate şi protejate bunuri în valoare de aproape 400.000 de lei.

Primul incendiu care a alertat pichetul de pompieri Câmpeni a izbucnit vineri după-amiază la o şură din localitatea Baia de Arieş, pe str. Republici, la proprietatea lui D.L. La faţa locului pompierii militari s-au deplasat cu 2 autospeciale cu apă şi spumă, fiind sprijiniţi de civilii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Baia. Flăcările au mistuit acoperişul din lemn al anexei gospodăreşti, 4 tone de fân, 6 mc de cherestea depozitată în şură, un utilaj de prelucrare a lemnului, un polizor, o moară de cereale şi instalaţia electrică. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 120.000 de lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 8.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric la un cablu electric cu izolaţia deteriorată. Doar două ore mai târziu aceeaşi pompieri din Câmpeni, au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu dezlănţuit în localitatea Mihoieşti, pe strada Principală tot la la acoperişul unei anexe gospodăreşti, proprietatea lui G.M. Ca urmare a incendiului au ars complet acoperişul anexei. În urma intervenţiei, au fost salvate bunuri materiale în valoare de aproximativ 150.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 3.000 lei. Cauză probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile din jur.

ELIT

Duminică dimineaţă, în jurul orei 5.00 a venit rândul detaşamentului de pompieri Alba Iulia să intervină în satul Şard, comună Ighiu, pe strada Baia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit tot la un acoperiş, de data aceasta însă al unei case, proprietatea lui S.A. A ars parţial acoperişul confecţionat din lemn cu învelitoare din ţiglă. Şi în acest caz cauza incendiului o reprezintă un coş de fum neprotejat termic. În noaptea de duminică spre luni, la ora 2.30 aceiaşi pompieri militari au fost chemaţi să stingă un incendiu izbucnit la bucătăria unui fast-food de pe B-dul Victoriei. Flăcările au distrus o friteuză electrică, parţial instalaţia electrică şi un cuptor microunde. S-au salvat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 80.000 de lei, pe când pierderile materiale au fost evaluate la circa 2.000 de lei. Cauză probabilă a acestui incendiu o reprezintă aparate electrice cu defecţiuni.

 

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136