Rămâi conectat

Actualitate

VREMEA pentru următoarele zile: Un front rece atmosferic va ajunge în țara noastră. Temperaturile maxime

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VREMEA pentru următoarele zile: Un front rece atmosferic va ajunge în țara noastră. Temperaturile maxime

Vremea se schimbă radical, în perioada următoare. Temperaturile se vor opri la maxime de 33-34 de grade și ploile își vor face simțită prezența tot mai des, în toate regiunile.

Pe litoral, vremea se menține caldă, cu valori termice agreabile, dar și aici sunt așteptate episoade de instabilitate atmosferică, însă de scurtă durată.

„Temperaturile ating, cu precadere in Banat si Oltenia, pragul canicular de peste 30 de grade. In zona Moldovei, temperaturile vor fi mai scazute, apropiat de normal. Vor fi 27 de grade in vestul Transilvaniei si in nordul Moldovei, 34-35 de grade in regiunile vestice si sud-vestice”, a declarat, intr-o interventie la Realitatea PLUS, meteorologul Alina Șerban.

Ploile vor aparea izolat in zonele montane si submontane

„In zilele urmatoare, insa, un front rece atmosferic va ajunge in tara noastra. Treptat, va ajunge in est. Se vor semnala intensificari ale vantului, averse, mai ales maine dupa-amiaza, dar si spre seara, fenomene electrice, poate si caderi de grindina, dar si caderi mari de apa”, a mai spus meteorologul.

„Acest front atmosferic va determina si scaderi atmosferice. Marti si miercuri, va fi inca destul de cald, peste 30 de grade, pe joi, temperaturile vor scadea usor, cu maxime de la 21 de grade, in nordul Moldovei, la 28 de grade, in sudul teritoriului”, a mai spus Alina Șerban..

In Capitala, astazi va fi cald, temperaturile vor atinge 32-33 de grade, cerul va fi variabil, dar mai mult senin. Maine, vremea va fi in general frumoasa, cu 31-32 de grade, dar, de la mijlocul saptamanii, situatia se va schimba si aici. Valorile termice vor fi in scadere joi si vineri, temperaturile vor cobori pana la 26-27 de grade.

Pe litoral, va fi destul de bine, nu vor fi ploi, temperaturile vor fi placute, 26-27 de grade, apa marii va avea 23-24 de grade. Este foarte probabil ca, la mijlocul sapamanii, sa apara si aici fenomene de instabilitate atmosferica, dar de scurta durata.

In zonele montane, instabilitatea atmosferica va aparea pe o perioada de timp mai mare.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea