Rămâi conectat

Actualitate

Vouchere în valoare de până la 5.000 euro pentru persoanele cu dizabilități pentru achiziționarea de echipamente care să îi ajute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vouchere în valoare de până la 5.000 euro pentru persoanele cu dizabilități pentru achiziționarea de echipamente care să îi ajute

Eugen Teodorovici a semnat contractul pentru finanțare proiect „Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”, prin care peste 7.000 de persoane cu dizabilități vor primi vouchere de până la 5.000 euro pe care le pot utiliza ca să își cumpere echipamente care să îi ajute.

Astfel, mai mult de 7.000 persoane cu dizabilităţi, cu vârsta între 18 şi 65 ani, vor primi vouchere în cuantum de până la 5.000 euro, pe care le pot folosi sa își procure echipamente care să le ușureze viața și să le dea, totodată, șansa la o activitate remunerată: cititoare pentru nevăzători, fotolii rulante, proteze audio, elevatoare, diverse instrumente ajutătoare pentru scriere sau desen dar și instrumente manipulatoare robotizate.

Echipamentele asistive au scopul de a ușura viața persoanelor cu dizabilitati, care se pot reinventa în plan profesional și se pot reintegra social mai bine. Proiectul își propune să ajute persoanele cu dizabilități să își găsească un loc de muncă. În acest scopt va fi acordată o subvenție de 2.250 lei / lună, timp de un an și jumătate, angajatorilor care încadrează persoane cu dizabilităţi.

„În urmă cu o lună lansam aici la Palatul Victoria apelul pentru finanțarea din fonduri europene a proiectului pentru facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dezabilități, un proiect care va schimba în bine viața a mii de români. Semnarea astăzi a acestui contract dovedește că guvernul PSD- ALDE își respectă angajamentele și vreau să felicit echipele Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Muncii și Justiției Sociale și a Agenției Naționale pentru Persoanele cu Dezabilități pentru ritmul susținut în care au întreprins demersurile necesare pentru a porni acest proiect important”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, care a participat la ceremonia de semnare a contractului pentru finanțare a proiectului, joi la Palatul Victoria.

Premierul a adăugat că proiectul pentru persoanele cu dizabilități are o valoare toală de peste 23 milioane euro.

„Vorbim astăzi despre un proiect în valoare de peste 23,5 milioane de euro prin care persoanele cu dizabilități, pe lângă consilierea specifică, vor fi ajutate să își cumpere dispozitive asistive care se să îi ajute să ducă o viață cât mai aproape de normal, inclusiv din punct de vedere profesional facilitându-le astfel accesul pe piața muncii. Sunt oameni care merită respectul nostru pentru curajul cu care luptă să își depășească limitele și al căror potențial merită să fie pus în valoare într-o societate pe care ne-o dorim fără bariere. În plus firmele vor fi stimulate să angajeze și persoanele cu dezabilități prin acordarea unei subvenții de 2.250 de lei pe lună pentru o perioadă de 18 luni”, a conchis Dăncilă.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930

Unirea Ziarul

Publicat

în

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930 Descoperirea recentă despre grupele de sânge a adus la lumină un aspect fascinant al personalității umane. Aceste grupe nu numai că oferă informații despre compatibilitatea medicală, ci și despre abilitățile și comportamentele individuale. Un studiu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea