Ziarul Unirea

VOT în străintate: Organizare bună dar personal puțin la secția de vot de la Lisabona

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Peste 100 de persoane așteptau, la ora 9.30 (ora 11.30 în România), să voteze la Ambasada României din Lisabona iar unul dintre alegători ne-a transmis că organizarea este bună dar sunt prea puțini membri în biroul electoral și este posibil ca aceștia să nu facă față dacă pe parcursul zilei va crește numărul celor ce doresc să-și exercite dreptul de vot.

La ora 9.00, când am votat eu, în jur de 70-80 de persoane se aflau în curtea ambasadei iar la 9.30 (n.r. 11.30 ora României) la rând se așezaseră deja peste 100 de oameni. În general merge destul de repede, dar dacă se mărește numărul de alegători nu cred ca vor face față pentru că sunt doar 4 membri în biroul electoral, în loc de 6 câți trebuiau să se prezinte la deschiderea secției de votare. Sunt 4 cabine de vot, dar nu sunt ocupate toate deodată. Organizarea este destul de bună, la intrare este un angajat al ambasadei care împarte formulare, iar la filtrul de securitate stă un membru al comisiei, care verifică declarațiile și semnăturile”, a transmis pentru ziarulunirea.ro avocatul Radu Octavian, care a votat în capitala Portugaliei.

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Transportatorul 16 noiembrie 2014 at 13:43

Cea mai tare stire despre votul din afara tarii.
Cica „organizare buna”.
Pe ce lume traiti fratilor?!!
Iesiti la vot oameni buni, va rog.

Transportatorul 16 noiembrie 2014 at 14:34

Organizare extraordinara a votului in afara tarii!!!!.
Cetatenii care vor sa voteze sunt trimisi la sute de km de la cozile unde asteapta deja de cateva ore.
Organizator sef Melescanu, prezent la Paris:
„Mergeti la Nancy daca vreti neaparat sa votati”(sau in Honolulu, Coreea de Nord ca am auzit ca acolo nu este coada).
La Viena cetatenii primesc fluturasi prin care sunt anuntati ca, iarasi daca vor neaparat sa voteze, pot merge la sectiile deschise in Slovacia sau Cehia.
In schimb in Republica Moldova, unde este „supraveghetor sef” Stanoevici si nu conteaza cine sau cu cine se voteaza, conteaza cine numara voturile, se fac toate eforturile pentru desfasurarea in bune conditii a scrutinului.
In judetul Bacau la o sectie de votare, prezenta la vot la primele ore ale diminetii era de peste 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
„Multumim din suflet CONDUCATORILOR IUBITI pentru indrumarile pretioase si buna organizare a fraudarii alegerilor, pardon, a alegerilor”.

Comentariile sunt oprite