Rămâi conectat

Curier Județean

Foto: Volei Alba Blaj – „U” Cluj 3-2 *Victorie cu mari emoţii pentru echipa din „Mica Romă”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, în sala „Timotei Cipariu”, într-un meci contând pentru etapa a 6-a a Diviziei A1 la volei feminin, Volei Alba Blaj a învins Universitatea Cluj, scor 3-2 (25-18, 18-25, 20-25, 25-8, 15-7). Cu acest succes, nou-promovata din „Mica Romă” a urcat pe poziţia a 4-a a ierarhiei, cu 12 puncte, însă cei peste 700 de spectatori au trăit emoţii mari alături de favorite, care au fost nevoite să revină de la 1-2 la seturi pentru a câştiga un meci dramatic ce a durat 120 de minute. De la euforia marii victorii cu Dinamo, Marius Macarie a ajuns să sufere perntru un succes cu 3-2 împotriva penultimei clasate.

*Au irosit un punct!

Cu siguranţă că amfitrioanele au abordat confruntarea cu un aer de superioritate, cu siguranţa câştigării meciului de la sine, în compania unor adversare ce pierduse toate partidele din acest sezon. Şi această atitudine. coroborată cu deficienţe evidente la preluare a fost la un pas să le coste pe blăjence. Deşi au început bine jocul, amfitrioanele nu s-au regăsit deloc în următoarele două seturi, câştigate de studente, după ce au condus în permanenţă, clujencele ştergând prin joc diferenţa din ierarhie. A fost o derulare şocantă a evenimentelor, în setul trei antrenorul Marius Macarie cerând un „time-aut”, cu toate că şi le epuizase anterior.

Şi de la un presupus galop de sănătate s-a ajuns să se tremure serios, iar Volei Alba Blaj să aibă nevoie de „tie-break” pentru a-şi apropia o victorie anticipată drept una în trei seturi. „Nu ne aşteptam la o asemenea replică puternică, a fost un mini-duş rece pentru noi, după o întâlnire în care am suferit mult. Ne-a trecut glonţul pe la ureche, bine că ne-am trezit la timp, fetele au dovedit caracter, am revenit şi am luat două puncte„, a spus Sergiu Ştefănescu, preşedintele Volei Alba Blaj, echipă care la precedenta confruntare internă a furnizat bomba campionatului şi a învins Dinamo, participantă în Champions League.

Au evoluat Alice Kapelovies, Adriana Dudnic, Bojana Stojkovic, Marija Sandic, Valentina Rusu, Irina Alexandru, Laura Mastahac (libero), mai intrând Roxana Lupu, Melinda Dobeş, Laura Niţulescu. „Ştiam că-şi vor vinde scump pielea, clujencele au jucat excelent în defensivă, iar noi ne-am încăpăţânat să atacam în forţă. Meciurile acestea ne arată că mai avem mult de lucru. Nu-s dezamăgit de victorie, pentru că am întors de la 1-2, după ce am fost în dificultate„, a declarat antrenorul Marius Macarie.

Conjudeţenele vor juca încă trei partide pe teren propriu, la rând urmând întâlnirile cu CSM Lugoj (sâmbătă, 17 noiembrie, ora 18.00), Unic Piatra Neamţ (sâmbătă, 24 noiembrie) – în întrecerea internă şi Ştiinţa Bacău (miercuri, 28 noiembrie), returul sferturilor de finală din Cupa României.

foto Dragoş BASARABA, Blaj

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea