Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj începe anul cu o deplasare dificilă, sâmbătă, la Lugoj | Program încărcat pentru echipa din “Mica Romă”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj și-a reluat pregătirile în 3 ianuarie, iar la finele acestei săptămâni are parte de un examen dificil, în prima rundă a returului Diviziei A1 la volei feminin. O deplasare în Banat, un joc cu CSM Lugoj, o echipă incomodă, care a reușit două transferuri importante: libero-ul Silvija Popovic și coordonatoarea Vukoja Dubravka (a plecat Lorena Ciocian).

Partida se va disputa sâmbătă, 15 ianuarie, în Sala “Ioan Kunst Ghermănescu”, de la ora 18.30, și se anunță un examen dificil pentru liderul primei scene, chiar dacă gazdele sunt pe locul 5, cu 21 de puncte și vin după două eșecuri înregistrate în luna decembrie (2-3 acasă cu campioana CSM Târgoviște și 1-3 la CSO Voluntari). Asta întrucât ultimul meci al anului, lângă turnul Chindiei, a fost un coșmar pentru formația din “Mica Romă, ce venea după 16 victorii la rând sub comanda lui Stevan Ljubičić și maximum de puncte după 10 runde. Gruparea blăjeană, imbatabilă în acest sezon, a suferit enorm împotriva rivalei, pierzând fără drept de apel, 0-3, în fieful deținătoarei titlului, ce s-a apropiat la două puncte în ierarhie.

Gazdele, pregătite de sârbul Ugliesa Segrt, și el secund la Blaj într-o perioadă a mandatului lui Darko Zakoc (până în 2015), au realizat cea mai bună performanță europeană din istorie, calificându-se în sferturile de finală ale Cupei Challenge (după ce au eliminat Sokol Post Viena, adversară fiind formația turcă Aydin BBSK). Fostă timp de un sezon la echipa din “Mica Romă”, până în vara trecută, Silvija Popovic are un palmares impresionant la cei 35 de ani ai săi, titulară în echipa Serbiei când a câştigat argintul şi bronzul olimpic în 2016 respectiv 2020, aurul mondial în 2018, la care se adaugă alte două titluri europene. A fost desemnată cel mai bun libero în 2015, 2017 şi 2018 în FIVB Club World Championship şi FIVB Volleyball World Championship, conform prezentării de pe pagian de facebook a clubului lugojean. În fapt, Silvija Popovic se alătură altor două jucătoare ce au mai evoluat la Blaj iar acum se regăsesc în postura de adversare: Petya Barakova (inclusiv în finala Champions League, în 2018) și Bojana Celic-Markovic (tot până vara trecută).

Blăjencele au beneficiat de o vacanță scurtă, din 21 decembrie până în 3 ianuarie, iar până la meciul oficial o parte dintre jucătoare vor celebra Anul Nou, pe “stil vechi” în noaptea de 13 spre 14 ianuarie. Startul anului aduce un program condensat pentru vicecampioana României, angrenată în trei competiții diferite. Astfel, după jocul de la Lugoj, vine o nouă deplasare pe prima scenă, în 22 ianuarie, cu nou-promovata ACS Volei Cristina Pîrv Volei. Între acestea, este intercalat returul din sferturile de finală ale Cupei României, acasă cu CS Mioveni, în tur, 3-0 în Argeș, miercuri, 19 ianuarie. Turul de forță se încheie cu disputa din sferturile de finală ale Cupei CEV, cu Volero Le Cannet, marți, 25 ianuarie, turul, la Tg. Mureș, ora 19.00, returul, în Franța, în 2 februarie, o săptămână mai târziu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea