Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj, direct în grupele Champions League, după rezultatele remarcabile din ultimii 3 ani în cupele europene

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Volei Alba Blaj va juca în sezonul 2022/ 2023 direct în grupele Ligii Campionilor, competiție la startul căreia se va afla pentru a șasea oară.

Campioana României s-a înscris în Liga Campionilor, prin trimiterea documentelor necesare participării în ediţia viitoare a celei mai importante competiții intercluburi, unde s-a reușit cea mai importantă performanță a voleiului feminin autohton, titlul de vicecampioană a Europei obținut de în 2018, după Final Four-ul de la București! Grație performanțelor continentale reușite în ultimii ani de clubul din Alba, România va putea înscrie în viitoare ediție a cupelor europene la volei feminin șase echipe: două calificate direct în grupele Ligii Campionilor, două în Cupa CEV și alte două în Cupa Challenge.

La baza stabilirii coeficientului României au stat punctajele realizate de echipele românești în edițiile 2018/2019, 2019/2020 și 2020/2021. Pentru Liga Campionilor, întregul punctaj al României a fost adus de Volei Alba Blaj, al doilea loc fiind atribuit țării noastre după excluderea echipelor rusești din cupele europene. În Cupa CEV/Challenge, țara noastră are al doilea coeficient, iar 80 la sută din punctele României au fost aduse de echipa din “Mica Romă”, prin cele două finale jucate (Cupa CEV 2019 și Cupa Challenge 2021), la care a contribuit și Știința Bacău, echipă eliminată în „semifinala românească” din Cupa CEV 2019.

*Propunere pentru o româncă, în sezonul viitor

Performanțele reușite de Volei Alba Blaj în cupele europene pun voleiul feminin din România la nivelul handbalului feminin, cu mult peste celelalte sporturi de echipă.

Toate acestea au fost reușite grație unui principiu promovat de Volei Alba Blaj încă de la înființare: valoarea lotului, singurul criteriu de performanță! Pentru sezonul viitor, Federația Română de Volei propune modificarea regulamentului, prin obligativitatea de a folosi, pe tot parcursul meciurilor din competițiile interne, a două jucătoare române. Clubul nostru nu se opune acestei reguli, deși a propus, ca în primul an, să fie obligatoriu doar folosirea unei singure voleibaliste române, din două considerente: fondul redus de jucătoare române valoroase și faptul că în Europa, la nivel de club, nu joacă naționalitatea, ci valoarea, așa cum, de altfel, s-a dovedit și în alte sporturi în care echipele românești au obținut performanțe remarcabile: CSM București (handbal feminin) și U BT Cluj Napoca (baschet masculin)”, transmit oficialii clubului blăjean, care în sezonul trecut au realizat o triplă istorică în plan intern și au ajuns în semifinalele Cupei CEV.

În sezonul viitor, Volei Alba Blaj are aceleași obiectivele: supremația în România și un parcurs cât mai frumos în Liga Campionilor! În viitoarea ediție a Ligii Campionilor, Volei Alba Blaj își va disputa meciurile de pe teren propriu în Sala Polivalentă din Târgu Mureș, sperându-se ca din 2023, suporterii să se bucure de spectacolul meciurilor europene în noua Sală Polivalentă Blaj, viitoarea casă a campioanei României!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea