Rămâi conectat

Societate

Viorela Negru – vicecampioană olimpică naţională la limba italiană

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Elevii lotului judeţean de limba italiană, format exclusiv din liceeni de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, s-au întors de la etapa naţională a Olimpiadei de Limbi Romanice de la Craiova, desfăşurată în vacanţa intersemestrială, cu două premii şi 5 menţiuni, ne-a informat prof. Gloria Grosu, inspector şcolar pentru limbi moderne la IŞJ Alba.
Astfel, Maria – Viorela Negru a cucerit titlul de vicecampioană olimpică naţională la clasa a X-a. De asemenea, colega ei de clasă Georgia Paştiu a primit o menţiune, de aceeaşi recompensă din partea Ministerului Educaţiei beneficiind şi elevii Laura Tătar Sabău (IX), Bianca Mărginean (XII) şi Radu Cristian (XII).
Totodată, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a ţinut să ofere şi două premii speciale la proba orală elevilor pregătiţi de prof. Lucia Pilţu (clase cu 1-3 ore/săptămână): premiul II – Radu Cristian şi menţiune Bianca Mărginean. De altfel, cei doi elevi au obţinut cele mai multe performanţe naţionale dintre toţi olimpicii din judeţ, remarcându-se la toate concursurile în limba italiană din ultimii ani. Felicitări! (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

MESAJE de SFANTUL NICOLAE 2023. Idei de URARI şi FELICITARI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Sfantul Nicolae 2023. Felicitări, urări, SMS-uri și mesaje de Moş Nicolaie. Texte cu mesaje de Moș Nicolae haioase și amuzante. Creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae, în fiecare an, în data de 6 decembrie. De origine greceasca (Nikolaos), numele este format din doua cuvinte: nike, „victorie“ (de la nikao, „a invinge“), si laos, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare