Viorela Negru – vicecampioană olimpică naţională la limba italiană

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Elevii lotului judeţean de limba italiană, format exclusiv din liceeni de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, s-au întors de la etapa naţională a Olimpiadei de Limbi Romanice de la Craiova, desfăşurată în vacanţa intersemestrială, cu două premii şi 5 menţiuni, ne-a informat prof. Gloria Grosu, inspector şcolar pentru limbi moderne la IŞJ Alba.
Astfel, Maria – Viorela Negru a cucerit titlul de vicecampioană olimpică naţională la clasa a X-a. De asemenea, colega ei de clasă Georgia Paştiu a primit o menţiune, de aceeaşi recompensă din partea Ministerului Educaţiei beneficiind şi elevii Laura Tătar Sabău (IX), Bianca Mărginean (XII) şi Radu Cristian (XII).
Totodată, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a ţinut să ofere şi două premii speciale la proba orală elevilor pregătiţi de prof. Lucia Pilţu (clase cu 1-3 ore/săptămână): premiul II – Radu Cristian şi menţiune Bianca Mărginean. De altfel, cei doi elevi au obţinut cele mai multe performanţe naţionale dintre toţi olimpicii din judeţ, remarcându-se la toate concursurile în limba italiană din ultimii ani. Felicitări! (R.G.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419