Rămâi conectat

Sport

Vineri, ora 17.00, pe “Cetate”, Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir | Derby “de Alba” încins, pentru promovarea în Liga a 2-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Intrată oarecum într-un con de umbră după ce “alb-negrii” au căzut cu FCSB în “16”-imile Cupei României, confruntarea dintre cele două conjudețene, Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir, ambele invincibile și vecine în ierarhie, cu 8 puncte, are o importanță deosebită în economia campionatului pentru pretendentele la promovarea în eșalonul secund, ambele intrate în vârtejul unui program dificil (amfitrionii joacă, în ordine, cu FCSB și la Reșița, iar cugirenii se deplasează la Deva și apoi primesc vizita formației din Valea Domanului)! Partida este programată vineri, 21 septembrie, de la ora 17.00, pe “Cetate” și contează pentru runda a 5-a a Seriei a 4-a din Liga a 3-a.

*Bicheși: “Prima dată întâlnim Cugirul și apoi FCSB”

Pe Adrian Bicheși, antrenorul gazdelor, îl așteaptă cea mai importantă săptămână a carierei, partida cu FCSB fiind “cireașa de pe tortul” programului unirist. “Aici e marea problemă, să le explic jucătorilor să rămână concentrați pentru acest meci de Liga a 3-a, nu să fie cu gândul la FCSB, partida carierei pentru mulți. Din pricina Cupri României, jocul cu Metalurgistul Cugir a devenit foarte greu, motivațional vorbind”, a spus Bicheși, fost, ca și jucător, timp de șase luni component al Metalurgistului, în anii 2000, în Liga a 3-a. “La Metalurgistul, o formație puternică și periculoasă, se simte mâna antrenorului. Îi respectăm, dar nu mai mult decât trebuie. Ne așteaptă un derby, în care sperăm să obținem victoria pentru a ne menține în plasa liderului. Pentru a avea pretenții și a ne bate la primul loc trebuie să câștigăm acest derby foarte important”, a declarat Adrian Bicheși.

*Lipsesc Selagea și Făgărășanu!

„Alb-negrii” au o absență importantă, numită căpitanul Selegea, învoit pentru motive personale, pe lângă mai vechiul indisponibil Vitinha. Și cugirenii acuză serioase probleme de efectiv, mai vechilor indisponibili G. Goronea, Șt. Radu și Vărărean adăugându-se miercuri golgheterul Făgărășanu (bolnav de varicelă) – grea pierdere pentru ofensiva Metalurgistului, echipă la care revine Cercel – după suspendare. “Este un derby județean, cu tot ce reprezintă un asemenea meci, și vom încerca să luăm toate cele trei puncte puse-n joc. Vom face tot ce e posibil ca la ora întâlnirii să fim cât mai apoape de maximum ce putem. Știm că nu va fi ușor, Unirea este o echipă bună, ce și-a propus promovarea. Este prematur să vorbim despre promovare într-o serie echilibrată și imprevizibilă. Lupta la vârf nu se decide aici, dar este un joc important, pentru ambele echipe, în economia stagiunii”, a declarat Călin Moldovan, antrenorul grupării din Cugir. Metalurgistul nu se simte deloc confortabil pe “Cetate” în ultimii ani, arenă pe care a părăsit-o mereu dezamăgită, după disputele cu Performanța Ighiu și Unirea Alba Iulia (în ediția trecută 1-2, meci pierdut în câteva minute, în 8 septembrie 2017).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea